TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. február 2. 20:44

Meghaladta a 120 milliárd dolláros szintet a Föld jelenleg leggazdagabb emberének, Jeff Bezosnak a vagyona.

Csütörtökön a tőzsdezárás után tette közzé legutóbbi negyedéves számait a világ egyik legnagyobb informatikai vállalata, az Amazon. A társaság előző negyedéves profitja fennállása során első alkalommal tudta átlépni az 1 milliárd dolláros küszöböt, nem is akárhogyan, hiszen majd 1,9 milliárd dollárnyi tiszta nyereségről számoltak be. Ez azt jelentette, hogy az egy részvényre jutó eredmény 3,75 dollárra rúgott szemben az egy évvel korábban látott 1,54 dollárral. A megnövekedett profithoz többek között az is hozzá tudott járulni, hogy az Amazon az amerikai adóreformnak köszönhetően 789 millió dollár egyszeri nyereséget könyvelhetett el, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében.

A bevételek majd 40 százalékkal tudtak nőni éves bázison, így 60,45 milliárd dolláron alakultak. Az online kereskedő várakozása szerint az idei első negyedévben ez 47,75 -50,75 milliárd dollár között alakulhat, míg a piaci konszenzus 48,6 milliárd dollár. Jeff Bezos a sajtótájékoztatón hozzátette, a 2017-es évre a várakozás nagyon optimista volt, és így is bőven túlteljesítették azt, ugyanakkor ekkora mértékű pozitív meglepetésekre nem szabad számítani mindig az elkövetkezendő időszakban.

A vállalat részvényeinek árfolyama a csütörtöki kereskedésben gyengébben teljesítettek, hiszen 4 százalékkal visszaestek. Pénteken viszont már a nyitás előtti időszakban is jelentős, közel 6 százalékos pluszban volt a kurzus. Majd a hivatalos kereskedési időszakban a nyitás után 7 százaléknál is nagyobb pluszban kezdett a papír, amely így történelmi csúcsra ért 1492 dolláros értékével.


Az árfolyam emelkedése miatt a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos vagyona tovább növekedett, átlépve a 120 milliárd dollárt. Az újabb, mintegy 6 milliárdos ugrás azért is figyelemre méltó, mert a legnagyobb részvények között az Amazon egyébként is január egyik nyertese lett. A papírok közel 20 százalékkal ugrottak meg, miközben az egyik legfontosabb benchmarknak számító Dow index "csak" 6 százalékot emelkedett egy hónap alatt. Ezáltal az év elején Bezos 17,5 milliárd dollárral lett gazdagabb.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.