<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meghaladta a 120 milliárd dolláros szintet a Föld jelenleg leggazdagabb emberének, Jeff Bezosnak a vagyona.

Csütörtökön a tőzsdezárás után tette közzé legutóbbi negyedéves számait a világ egyik legnagyobb informatikai vállalata, az Amazon. A társaság előző negyedéves profitja fennállása során első alkalommal tudta átlépni az 1 milliárd dolláros küszöböt, nem is akárhogyan, hiszen majd 1,9 milliárd dollárnyi tiszta nyereségről számoltak be. Ez azt jelentette, hogy az egy részvényre jutó eredmény 3,75 dollárra rúgott szemben az egy évvel korábban látott 1,54 dollárral. A megnövekedett profithoz többek között az is hozzá tudott járulni, hogy az Amazon az amerikai adóreformnak köszönhetően 789 millió dollár egyszeri nyereséget könyvelhetett el, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében.

A bevételek majd 40 százalékkal tudtak nőni éves bázison, így 60,45 milliárd dolláron alakultak. Az online kereskedő várakozása szerint az idei első negyedévben ez 47,75 -50,75 milliárd dollár között alakulhat, míg a piaci konszenzus 48,6 milliárd dollár. Jeff Bezos a sajtótájékoztatón hozzátette, a 2017-es évre a várakozás nagyon optimista volt, és így is bőven túlteljesítették azt, ugyanakkor ekkora mértékű pozitív meglepetésekre nem szabad számítani mindig az elkövetkezendő időszakban.

A vállalat részvényeinek árfolyama a csütörtöki kereskedésben gyengébben teljesítettek, hiszen 4 százalékkal visszaestek. Pénteken viszont már a nyitás előtti időszakban is jelentős, közel 6 százalékos pluszban volt a kurzus. Majd a hivatalos kereskedési időszakban a nyitás után 7 százaléknál is nagyobb pluszban kezdett a papír, amely így történelmi csúcsra ért 1492 dolláros értékével.


Az árfolyam emelkedése miatt a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos vagyona tovább növekedett, átlépve a 120 milliárd dollárt. Az újabb, mintegy 6 milliárdos ugrás azért is figyelemre méltó, mert a legnagyobb részvények között az Amazon egyébként is január egyik nyertese lett. A papírok közel 20 százalékkal ugrottak meg, miközben az egyik legfontosabb benchmarknak számító Dow index "csak" 6 százalékot emelkedett egy hónap alatt. Ezáltal az év elején Bezos 17,5 milliárd dollárral lett gazdagabb.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.