Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A jövőre érvényes bérajánlást nem helyes számokhoz kötni, helyette olyan ajánlásra lenne szükség, amely viselkedési formákat szabályoz - mondta Dávid Ferenc a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

"A bérmegállapodásokon szeretnénk körülírni, hogy olyan vállalatok esetében lehessen béremelés, ahol biztonságos szolgáltatást nyújtanak, munkájuk mögött valós teljesítmény van, banki kötelezettségeinek teljesítik, és nincsenek köztartozásaik" - fejtette ki Dávid Ferenc. Szerinte azért sem lenne célszerű számokhoz kötni a bérmegállapodást, mert azt a nagy, köztulajdonban lévő vállalatok saját maguk számára dolgoznák ki, és végül az ágazat egészére kötelező lenne.

A VOSZ főtitkára rámutatott: a közszolgálatban lévő, közalkalmazásban álló dolgozók érdekképviseletének esetenként mások az érdekei, mint a versenyszféra alkalmazottainak, és az állami vállalatoknál a javadalmazás sokszor nem tükrözi a cég valós teljesítményét.

Dávid Ferenc szerint nincs gazdasági alapja a minimálbér emelésének, tekintettel a stagnáló gazdaságra, azonban a politikai nyomás hatására elképzelhető az összeg növekedése. Azonban ez a munkaerőpiaci feszültségek és a feketegazdaság növekedését fogja okozni - prognosztizálta.

A főtitkár helyeselte a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adójának emelését, ugyanakkor a gazdaság számára hátrányosnak tartja, hogy ezt az üzemanyagokra is kiterjesztették. Véleménye szerint aki megteheti, teherautóit a környező országokban fogja tankolni.

Dávid Ferenc elmondta azt is, szeretné, ha még az idén állást foglalna az Alkotmánybíróság a szövetség beadványáról, amelyben a 2010-ben hatályba lépő adó-és járuléktörvények egyes részeit kifogásolják, azt, hogy nem a tényleges jövedelem, hanem egy fiktív érték, a "tevékenység piaci értéke" után kelljen társadalombiztosítási járulékot fizetni. A VOSZ szerint ezzel a jogszabállyal sérülne a jogállamiság és a jogbiztonság.

(MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.