2017. június 19. 12:58

Uzsalyné Dr. Pécsi Rita tolla vastagon fogott a számlán. A KLIK szemrebbenés nélkül fizetett.

Egészen példátlan módon húzta le az Európai Uniót Uzsalyné Dr. Pécsi Rita: a pedagógiai-nevelési szakértő 45 540 forintos órabérrel számolva 35 órányi munkáért 1 593 900 forintot számlázott ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, akik ezt szemrebbenés nélkül ki is fizették. Naná, mert az egész meló egy 14 milliárdos keretösszegű TÁMOP-program keretében valósult meg, vagyis a pénzt az Európai Unió adta.

A 2015-ös esetet az Átlátszó derítette fel. A cikkből kiderül, hogy az aranyáron számított munka pedagógusok továbbképzése volt egy vidéki iskolában, 5 órányi egészséges életmódra nevelés tárgyú képzéssel és 30 órányi tanulási problémákkal kapcsolatos képzéssel.

Ilyesmiért a pedagógusként dolgozó, évtizedes múlttal rendelkező szakemberek átlagos óradíja bruttó 3000 forint körül alakul, de külsős előadóknak is 10 000 forint per óra a fizetési plafon.

Uzsalyné Dr. Pécsi Rita tehát úgy húzta le Brüsszelt, hogy ilyen szintú gógyira, cselvetésre a magyar kormány is csak elégedetten csettinthetne.

mfor.hu