<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Most már biztosan lehet tudni, hogy nem fedezi a keletkezett teljes utaskárt a napokban csődöt jelentett 5 Kontinens Utazási Iroda 40 millió forintos vagyoni biztosítéka - írja a Világgazdaság; a lap cikkében arra is felhívja a figyelmet, hogy az utasok részbeni kártalanítása nem egyedi eset.

A Világgazdaság úgy tudja, az 5 Kontinens pórul járt utasai közül eddig négyszázan tettek kárbejelentést, de ez a szám várhatóan eléri a 650-et. A biztosító csak azt követően fizeti ki a kártalanítást, miután minden érintett bejelentette kárigényét. Erre azért van szükség, hogy minden ügyfelet egyenlő arányban tudjon a biztosítótársaság kifizetni.

A részleges kártalanítás nem egyedi eset a hazai utazási irodák történetében - jegyzi meg a lap. Ennek oka egyrészt, hogy az irodák rosszul becsülik fel a piacot, de szakértők azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy szándékosan készítenek kisebb bevételi tervet. Így ugyanis kevesebb a kötelezően befizetendő vagyoni biztosíték összege.

MTI