<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az első négy hónapban a hazai szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal mérséklődött. A külföldi vendégek száma 16 százalékkal esett vissza, jelentette a KSH.

A kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek száma 2009. január-áprilisban 16, illetve 8 százalékkal maradt el az előző évitől - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A visszaesés tart, de mértéke mérséklődött az első negyedévhez képest.

Az első négy hónapban a vendégéjszakák száma a külföldi látogatók esetében 14, a belföldiek vonatkozásában 8 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest. A szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal mérséklődött.

Január-márciusban ennél nagyobb volt a visszaesés. A külföldi vendégek száma 19 százalékkal,  a belföldieké 11 százalékkal csökkent, a vendégéjszakáké a külföldiek esetében 17, a belföldiek vonatkozásában 12 százalékkal esett vissza. A szálláshelyek árbevétele azonban akárcsak az első négy hónapban, az első negyedévben is folyó áron 12 százalékkal maradt el a bázishoz képest.

Menedzsment Fórum