2009. június 8. 07:07

Az első négy hónapban a hazai szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal mérséklődött. A külföldi vendégek száma 16 százalékkal esett vissza, jelentette a KSH.

A kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek száma 2009. január-áprilisban 16, illetve 8 százalékkal maradt el az előző évitől - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A visszaesés tart, de mértéke mérséklődött az első negyedévhez képest.

Az első négy hónapban a vendégéjszakák száma a külföldi látogatók esetében 14, a belföldiek vonatkozásában 8 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest. A szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal mérséklődött.

Január-márciusban ennél nagyobb volt a visszaesés. A külföldi vendégek száma 19 százalékkal,  a belföldieké 11 százalékkal csökkent, a vendégéjszakáké a külföldiek esetében 17, a belföldiek vonatkozásában 12 százalékkal esett vissza. A szálláshelyek árbevétele azonban akárcsak az első négy hónapban, az első negyedévben is folyó áron 12 százalékkal maradt el a bázishoz képest.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.