3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

dén a magyarországi cégek csaknem 62 százaléka tervez fizetésemelést, a legtöbben 5-10 százalék közöttit.

 A közlemény szerint egy év alatt 44-ről közel 62 százalékra ugrott a szokásos, éves béremelést tervező vállalatok aránya. A tavalyi, többségében 10-15 százalékos emelési szándékkal szemben az idén tízből négy megkérdezett munkáltató 5-10 százalék közötti emeléssel kalkulál. Magasabb, 15-20 százalékos emelést a vállalatok 5 százaléka tervez, egy éve ezek aránya 17 százalék volt - közölte a Hays Hungary munkaerő-toborzó iroda a felmérésével kapcsolatban.

Ehhez képest a munkavállalók nagyobb várakozásokkal tekintenek az idei év elé. A legtöbben (30 százalék) 5-10 százalék közötti emelésre számítanak, míg 19 százalékuk 10-15 százalékot, 9 százalékuk 15-20 százalékot remél.

A legtöbb cég 6-10 százalék béremelést tervez. Fotó: Depositphotos
A legtöbb cég 6-10 százalék béremelést tervez. Fotó: Depositphotos

Hozzátették, hogy a dolgozói elégedettségben a béren kívüli juttatások is lényegesek, amelyek között egy évvel ezelőtt még a cafeteria, idén viszont már a rugalmas munkavégzés vezette a rangsort. Ez utóbbi a munkavállalók szemében olyan szintű elvárás, hogy a megléte már a toborzáskor komoly versenyelőnyt jelent - ezért azok a munkáltatók, amelyek megtehetik, általában lehetőséget is adnak erre, ami a felmérésben részt vevő vállalkozások 62 százalékára igaz.

Közölték, 2024-ben is komoly kihívás megtalálni a megfelelő jelölteket a munkaerőpiacon, ugyanis a megkérdezett munkáltatók csaknem fele szerint kevés képzett jelölt közül válogathatnak, ráadásul irreálisak a fizetési igények.

Katona Tibor a közleményben arra is kitért, hogy bár az előző évi felméréshez képest kicsit optimistábbak a munkáltatók, a következő 1-2 év makrogazdasági változásainak tekintetében a többség még mindig inkább borúlátó. A hosszabb távú, 2-5 éves gazdasági jövőképet viszont inkább a derűlátás jellemzi. A munkáltatói oldal 2024-ben a folyamat optimalizálásra, az üzletfejlesztésre és a munkaerő megtartására helyezi a legnagyobb hangsúlyt.

A Salary Guide, a Hays Hungary éves rendszerességű, a munkaerőpiac helyzetét és elsősorban a béreket vizsgáló felmérésébe több mint 2600 munkáltatót és munkavállalót vontak be, és 14 különböző iparág toborzási trendjeit vizsgálták.

Magyarországon 2007-ben nyitott irodát a Hays Group, amely a legnagyobb, tőzsdén jegyzett, munkaerő-toborzással és kiválasztással foglalkozó vállalatcsoport az Egyesült Királyságban. A Hays 33 ország 253 irodájában csaknem 13 ezer munkatársat foglalkoztat. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!