<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A cég közzétette, hogyan fogják alkalmazni az új szabályokat. A lényeg: mindenkinél legyen forgalmi!

A MOL közleményben adott ki tájékoztatást a mától érvényes szabályokkal kapcsolatban. Ahogy az kötelező, a kútoszlopokon a piaci ár jelenik meg, ezért a MOL arra kéri a vásárlókat, hogy fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét.

Igaz, a következő napokban a MOL kútjain az intézkedés zökkenőmentes bevezetése érdekében "hitelt érdemlő" magyar rendszám alapján is jóváhagyják a vásárlásokat.  Az üzemanyagvásárlás felső mennyiségi korlátaiban nem történik változás: ez gépjárművenként továbbra is naponta legfeljebb 100 liter, amiből maximálisan 20 liter tankolható szabványos kannába.

A MOL arra is felhívja a figyelmet, hogy a jogszabály meghatározza a jogosultak pontos körét is: a hatósági áron a magyar rendszámmal rendelkező, 7,5 tonna össztömeg alatti gépjárművekkel vagy mezőgazdasági erőgépekkel lehet tankolni. A MOL munkatársai a fizetés során a tankolás piaci árát egy vonalkód segítségével módosítják a hatósági árnak megfelelő összegre. Az útról látható, tájékoztató totemoszlopokon továbbra is az üzemanyagok hatósági ára lesz látható.

„Mindent megteszünk a gyors és zökkenőmentes átállásért: a tájékoztató anyagok kihelyezése és a munkatársak felkészítése mellett a Magyar Ásványolaj Szövetség többi tagvállalatával is egyeztetünk. Bízunk benne, hogy az intézkedés hatására csökkeni fog a határ menti kutakon lévő nyomás, így a leürülések száma is, ami a lakosság számára mindenképp jó hír. Szintén bíztató, hogy az új szabály mellett június hónapra nagyságrendileg 15 százalékkal csökkenhet a hazai üzemanyagkereslet, így a MOL garantálni tudja Magyarország ellátásbiztonságát"

– mondta Ratatics Péter, a MOL-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója, aki számít a fogyasztók együttműködésére is.

„Arra kérjük a vásárlóinkat, hogy minden esetben tartsák maguknál a forgalmi engedélyüket, és a pénztárnál mutassák be a munkatársainknak."

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.