2019. július 10. 12:11
mfor.hu

Édesanyám idén tölti a 70. életévét, közel 20 éve küzd ízületi gyulladással. Az elmúlt évek során számtalan gyógyszert, táplálékkiegészítőt és kezelést kipróbált, némelyik hatott is ideig-óráig, de gyökeres változást sajnos egyik sem hozott. A tél végére a térd- és derékfájás olyan mértékben korlátozta a normál életvitelét, hogy aggódtunk, nem lesz képes ellátni önmagát. Ő persze inkább azért aggódott, hogy a nyári szünetben hogyan fog tudni lépést tartani 3 unokájával.

Az egyik szokásos gyógyszertári látogatás alkalmával ajánlott neki a gyógyszerész egy zöldkagyló tartalmú étrend-kiegészítőt. Ilyen készítményt még nem próbált, így utánajártunk hatásainak.

Mi tartalmaz, és mire lehet használni?

A zöldkagyló hatóanyagai által támogatja az ízületek mozgékonyságát, a porcok egészségét, a szív védelmét, de még a bőr rugalmasságát is. Kivonata segíti a gyulladt, sérült ízületek regenerálódását, így csökkenti a fájdalmat. Nem a fájdalomérzetre hat, az okot szüntetni meg: összetevői fontos építőanyagai a csontoknak, az ízületeknek és a porcoknak. Sokféle biológiailag aktív hatóanyag, mint ásványi anyagok, vitaminok, Omega-3 zsírsavak, enzimek, fehérjék, polipeptidek, kondroitin-szulfátok, glükozaminglikánok vagy éppen poliszacharidok találhatók benne.

A kiemelkedően magas Omega-3 zsírsav tartalma miatt, még a halolajnál is hatékonyabban csökkenti a gyulladást: megtalálható benne az eikozapentaénsav is, ami miatt eredményesen csillapítja a reumás ízületi gyulladást is. A magas koncentrációnak köszönhetően még a gerinc és a keresztcsont gyulladásában is használható.

Az ízületi problémák egyik leggyakoribb oka a porckopás, ezért különösen értékessé teszi a zöldkagylót az MPS (mukopoliszacharidok) összetevője, amely támogatja az ízületi folyadék termelődését. Az ízületi folyadék nedvesíti az ízületet, valamint táplálja is a porcokat.

Vizsgálatok kimutatták azt is, hogy egy belobbant ízületben, az ízületi folyadékban szabadgyökök szabadulnak fel. A zöldkagyló antioxidáns tartalma segít ezeket semlegesíteni, s így más, pl. daganatos betegségeket megelőzni.

A zöldkagyló vitamin és ásványi anyag tartalma növeli a szervezet ellenálló képességét; erősíti az érfalakat, így támogatva a keringést, s csökkentve az infarktus kockázatát.

Egyetértettünk Édesanyámmal, hogy érdemes a zöldkagyló kapszulával egy 90 napos kúrát végigcsinálni, s tavasszal nagy reményekkel bele is vágott. Nem csalódtunk! Néhány nap után már nem panaszkodott annyit a fájdalomra, aztán a kertet is nagy lendülettel kezdte rendbe tenni. És a legfontosabb: mindannyiunk örömére a gyerekek idén is elmehetnek nyaralni a nagyszülőkhöz!

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.