2019. július 10. 12:11
mfor.hu

Édesanyám idén tölti a 70. életévét, közel 20 éve küzd ízületi gyulladással. Az elmúlt évek során számtalan gyógyszert, táplálékkiegészítőt és kezelést kipróbált, némelyik hatott is ideig-óráig, de gyökeres változást sajnos egyik sem hozott. A tél végére a térd- és derékfájás olyan mértékben korlátozta a normál életvitelét, hogy aggódtunk, nem lesz képes ellátni önmagát. Ő persze inkább azért aggódott, hogy a nyári szünetben hogyan fog tudni lépést tartani 3 unokájával.

Az egyik szokásos gyógyszertári látogatás alkalmával ajánlott neki a gyógyszerész egy zöldkagyló tartalmú étrend-kiegészítőt. Ilyen készítményt még nem próbált, így utánajártunk hatásainak.

Mi tartalmaz, és mire lehet használni?

A zöldkagyló hatóanyagai által támogatja az ízületek mozgékonyságát, a porcok egészségét, a szív védelmét, de még a bőr rugalmasságát is. Kivonata segíti a gyulladt, sérült ízületek regenerálódását, így csökkenti a fájdalmat. Nem a fájdalomérzetre hat, az okot szüntetni meg: összetevői fontos építőanyagai a csontoknak, az ízületeknek és a porcoknak. Sokféle biológiailag aktív hatóanyag, mint ásványi anyagok, vitaminok, Omega-3 zsírsavak, enzimek, fehérjék, polipeptidek, kondroitin-szulfátok, glükozaminglikánok vagy éppen poliszacharidok találhatók benne.

A kiemelkedően magas Omega-3 zsírsav tartalma miatt, még a halolajnál is hatékonyabban csökkenti a gyulladást: megtalálható benne az eikozapentaénsav is, ami miatt eredményesen csillapítja a reumás ízületi gyulladást is. A magas koncentrációnak köszönhetően még a gerinc és a keresztcsont gyulladásában is használható.

Az ízületi problémák egyik leggyakoribb oka a porckopás, ezért különösen értékessé teszi a zöldkagylót az MPS (mukopoliszacharidok) összetevője, amely támogatja az ízületi folyadék termelődését. Az ízületi folyadék nedvesíti az ízületet, valamint táplálja is a porcokat.

Vizsgálatok kimutatták azt is, hogy egy belobbant ízületben, az ízületi folyadékban szabadgyökök szabadulnak fel. A zöldkagyló antioxidáns tartalma segít ezeket semlegesíteni, s így más, pl. daganatos betegségeket megelőzni.

A zöldkagyló vitamin és ásványi anyag tartalma növeli a szervezet ellenálló képességét; erősíti az érfalakat, így támogatva a keringést, s csökkentve az infarktus kockázatát.

Egyetértettünk Édesanyámmal, hogy érdemes a zöldkagyló kapszulával egy 90 napos kúrát végigcsinálni, s tavasszal nagy reményekkel bele is vágott. Nem csalódtunk! Néhány nap után már nem panaszkodott annyit a fájdalomra, aztán a kertet is nagy lendülettel kezdte rendbe tenni. És a legfontosabb: mindannyiunk örömére a gyerekek idén is elmehetnek nyaralni a nagyszülőkhöz!

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.