TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. június 13. 10:43
mfor.hu

Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a betörők elkerülik a panelházakat és lakásokat, mert onnan úgysincs mit ellopni. Hányszor hallani azt az érvet, hogy: „ugyan, nálam nincs semmi érték, ki akarna kirabolni?”

Ezt rögtön két oldalról is cáfolhatjuk. Egyrészt a betörők ezt nem tudják, mert nincs kiírva a bejáratra. A másik, hogy a rablók mindig a legkisebb ellenállás irányában próbálkoznak, vagyis, ha egy portással őrzött társasház, illetve egy panel között kell választaniuk, akkor Ön mit gondol, hol tesznek kísérletet? Igen, valószínűleg a panel lesz a célpont.

Ne ringassa magát tévhitekbe!

Önámítás azt gondolni, hogy egy panelházban biztonságban lesz a betörők ellen. És az is egy téves elképzelés, hogy felébred majd a behatolás hangjára. A műanyag és a fa ajtók ugyanis szinte hangtalanul befeszíthetők, ráadásul egy profinak mindössze egy csavarhúzó kell hozzá. Azzal sem nyugtathatja magát, hogy mivel nincs semmi értéke, Önt nem érheti kár. Mindenkinek vannak ugyanis olyan tárgyai, amikhez ragaszkodik, mert érzelmi szálak fűzik hozzájuk, és mert már régóta a család tulajdonában vannak, de a legtöbb otthonban okostelefon és laptop is akad.

„De hát van biztosításom, majd kifizetik a kárt!” – hangzik el gyakran egy másik közkeletű érv is. Csakhogy bizonyos tárgyak árát nem lehet pénzben kifejezni, mert pótolhatatlanok. Mint ahogy a félelemét sem, amit hosszú hónapokon át érezhet az otthonában egy betörés után.

Vagyis a tagadással nem előzi meg a betörést, csak még nagyobb lesz a sokk, amikor megtörténik a baj. Éppen ezért érdemes felkészülnie minden eshetőségre, és egy beltéri biztonsági ajtóval útját állni a betörőknek! Most valószínűleg az jut az eszébe, hogy jó lenne, de egy ilyen ajtó nagyon drága, kinek van erre pénze? Ezzel kapcsolatban gondoljon arra, hogy megteremtett magának egy igényes, nyugodt környezetet, amit valószínűleg nem szeretne feladni.

A biztonsági ajtó többe kerül, de a nyugalomnak nincs ára

Nem nehéz belátni, hogy amikor a betörőnek választania kell egy műanyag – legyen az egy még „ropogós”, azaz nemrég beszerelt – és egy biztonsági ajtó között, akkor melyikkel próbálkozik. Igen, a műanyaggal! A biztonsági ajtó kinyitása ugyanis sokkal tovább tart, ráadásul nagyobb zajjal is jár, ő pedig minél előbb végezni akar, és nem szeretné felhívni magára a figyelmet.

És igen, a tolvaj első ránézésre kiszúrja a különbséget! Még akkor is, ha a biztonsági ajtó nem hivalkodik a „képességeivel”, ő tudni fogja, hogy az igényes faborítás alatt acél bújik meg, és azt is, hogy a többpontos záródásnak köszönhetően nem éri meg a zárral babrálnia.

Ezek után tegye fel magának a kérdést: azt szeretné, hogy csak egy műanyag vagy fa ajtó álljon Ön és a betörő között? Ugye, hogy nem? A HiSec esztétikus biztonsági ajtóival megőrizheti az otthona és a saját nyugalmát, ez pedig olyan érték, amit nem lehet beárazni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.