2019. június 13. 10:43
mfor.hu

Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a betörők elkerülik a panelházakat és lakásokat, mert onnan úgysincs mit ellopni. Hányszor hallani azt az érvet, hogy: „ugyan, nálam nincs semmi érték, ki akarna kirabolni?”

Ezt rögtön két oldalról is cáfolhatjuk. Egyrészt a betörők ezt nem tudják, mert nincs kiírva a bejáratra. A másik, hogy a rablók mindig a legkisebb ellenállás irányában próbálkoznak, vagyis, ha egy portással őrzött társasház, illetve egy panel között kell választaniuk, akkor Ön mit gondol, hol tesznek kísérletet? Igen, valószínűleg a panel lesz a célpont.

Ne ringassa magát tévhitekbe!

Önámítás azt gondolni, hogy egy panelházban biztonságban lesz a betörők ellen. És az is egy téves elképzelés, hogy felébred majd a behatolás hangjára. A műanyag és a fa ajtók ugyanis szinte hangtalanul befeszíthetők, ráadásul egy profinak mindössze egy csavarhúzó kell hozzá. Azzal sem nyugtathatja magát, hogy mivel nincs semmi értéke, Önt nem érheti kár. Mindenkinek vannak ugyanis olyan tárgyai, amikhez ragaszkodik, mert érzelmi szálak fűzik hozzájuk, és mert már régóta a család tulajdonában vannak, de a legtöbb otthonban okostelefon és laptop is akad.

„De hát van biztosításom, majd kifizetik a kárt!” – hangzik el gyakran egy másik közkeletű érv is. Csakhogy bizonyos tárgyak árát nem lehet pénzben kifejezni, mert pótolhatatlanok. Mint ahogy a félelemét sem, amit hosszú hónapokon át érezhet az otthonában egy betörés után.

Vagyis a tagadással nem előzi meg a betörést, csak még nagyobb lesz a sokk, amikor megtörténik a baj. Éppen ezért érdemes felkészülnie minden eshetőségre, és egy beltéri biztonsági ajtóval útját állni a betörőknek! Most valószínűleg az jut az eszébe, hogy jó lenne, de egy ilyen ajtó nagyon drága, kinek van erre pénze? Ezzel kapcsolatban gondoljon arra, hogy megteremtett magának egy igényes, nyugodt környezetet, amit valószínűleg nem szeretne feladni.

A biztonsági ajtó többe kerül, de a nyugalomnak nincs ára

Nem nehéz belátni, hogy amikor a betörőnek választania kell egy műanyag – legyen az egy még „ropogós”, azaz nemrég beszerelt – és egy biztonsági ajtó között, akkor melyikkel próbálkozik. Igen, a műanyaggal! A biztonsági ajtó kinyitása ugyanis sokkal tovább tart, ráadásul nagyobb zajjal is jár, ő pedig minél előbb végezni akar, és nem szeretné felhívni magára a figyelmet.

És igen, a tolvaj első ránézésre kiszúrja a különbséget! Még akkor is, ha a biztonsági ajtó nem hivalkodik a „képességeivel”, ő tudni fogja, hogy az igényes faborítás alatt acél bújik meg, és azt is, hogy a többpontos záródásnak köszönhetően nem éri meg a zárral babrálnia.

Ezek után tegye fel magának a kérdést: azt szeretné, hogy csak egy műanyag vagy fa ajtó álljon Ön és a betörő között? Ugye, hogy nem? A HiSec esztétikus biztonsági ajtóival megőrizheti az otthona és a saját nyugalmát, ez pedig olyan érték, amit nem lehet beárazni.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.