2p

A Fidesz Sajtóosztálya reagált reggeli cikkünkre.

A képviselők cégügyeit feldolgozó reggeli cikkünkben számoltunk be arról, hogy a fideszes Bánki Erik hiányosan adta le a vagyonnyilatkozatát az országgyűlés mentelmi bizottságának. Tavaly ugyanis közvetve és közvetlenül két új céggel gyarapodtak az érdekeltségei.

A meglévő cégei, a BA-Agrár Kft., a Pannon PR 2020 Kft., valamint a Bábamad Kft. mellett tavaly nyár elején ugyanis bevásárolta magát a Bogádagro Kft.-be. A céget négy magánszemély alapította még 2020 novemberében, idősebb és ifjabb Fábos Pál, Mukliné Fábos Magdolna és Esküdt Béla Nándor. Utóbbi 25 százalékos részét vásárolta meg Bánki Erik 2021. május 20-án. És erről feledkezett el a képviselő akkor, amikor a vagyonnyilatkozatát elkészítette.

Elismerte a tévedést (fotó: MTI)
Elismerte a tévedést (fotó: MTI)

A másik társaságot, az Ormánsági Öntöző Kft.-t a BA-Agro cégén kereszül hozta létre szentlőrinci székhellyel, ám ennek sem volt nyoma a nyilatkozatban.

A cikkünk észrevétele nyomán a képviselő elismerte a hibát és jelezte, módosítani fogja a már leadott vagyonnyilatkozatát.

A képviselő lapunkhoz a Fidesz Sajtóosztályán keresztül juttatta el a közleményét, eszerint:

"A Bogádagro Kft. esetében valóban tévedés történt, a nyilatkozatot haladéktalanul korrigálom az Országgyűlés mentelmi bizottságánál. Az érintett vállalkozásnak nem volt eredménye, osztalékkifizetés nem történt.

Az Ormánsági Öntöző Kft.-ben viszont nincs magánérdekeltségem, arra tekintettel, hogy a tulajdonosa egy cég."

Vagyonnyilatkozatokat feldolgozó korábbi cikkeink:
Vízmosás, lovak, babaváró hitel - a budapesti polgármesterek vagyonnyilatkozatait

Milliós bankszámlák és ingatlankirálynők - egyértelműen gazdagodtak a női képviselők

Szántógyűjtésben Bánki Erik a bajnok, de szorgos Lázár János is

Képviselők jövedelmi toplistája: Rogán Antal napi 1,7 milliót keresett

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!