<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Fidesz Sajtóosztálya reagált reggeli cikkünkre.

A képviselők cégügyeit feldolgozó reggeli cikkünkben számoltunk be arról, hogy a fideszes Bánki Erik hiányosan adta le a vagyonnyilatkozatát az országgyűlés mentelmi bizottságának. Tavaly ugyanis közvetve és közvetlenül két új céggel gyarapodtak az érdekeltségei.

A meglévő cégei, a BA-Agrár Kft., a Pannon PR 2020 Kft., valamint a Bábamad Kft. mellett tavaly nyár elején ugyanis bevásárolta magát a Bogádagro Kft.-be. A céget négy magánszemély alapította még 2020 novemberében, idősebb és ifjabb Fábos Pál, Mukliné Fábos Magdolna és Esküdt Béla Nándor. Utóbbi 25 százalékos részét vásárolta meg Bánki Erik 2021. május 20-án. És erről feledkezett el a képviselő akkor, amikor a vagyonnyilatkozatát elkészítette.

Elismerte a tévedést (fotó: MTI)
Elismerte a tévedést (fotó: MTI)

A másik társaságot, az Ormánsági Öntöző Kft.-t a BA-Agro cégén kereszül hozta létre szentlőrinci székhellyel, ám ennek sem volt nyoma a nyilatkozatban.

A cikkünk észrevétele nyomán a képviselő elismerte a hibát és jelezte, módosítani fogja a már leadott vagyonnyilatkozatát.

A képviselő lapunkhoz a Fidesz Sajtóosztályán keresztül juttatta el a közleményét, eszerint:

"A Bogádagro Kft. esetében valóban tévedés történt, a nyilatkozatot haladéktalanul korrigálom az Országgyűlés mentelmi bizottságánál. Az érintett vállalkozásnak nem volt eredménye, osztalékkifizetés nem történt.

Az Ormánsági Öntöző Kft.-ben viszont nincs magánérdekeltségem, arra tekintettel, hogy a tulajdonosa egy cég."

Vagyonnyilatkozatokat feldolgozó korábbi cikkeink:
Vízmosás, lovak, babaváró hitel - a budapesti polgármesterek vagyonnyilatkozatait

Milliós bankszámlák és ingatlankirálynők - egyértelműen gazdagodtak a női képviselők

Szántógyűjtésben Bánki Erik a bajnok, de szorgos Lázár János is

Képviselők jövedelmi toplistája: Rogán Antal napi 1,7 milliót keresett

 

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.