2018. december 27. 14:48
mfor.hu

A Pénzügyminisztérium előrejelzését alapul véve a Privátbankár kiszámította, hogy 2022-ben 460 ezer forint lesz a bruttó átlagkereset.

A Pénzügyminisztérium makrogazdasági és költségvetési előrejelzése szerint a jövő évi várható béremelkedés mértéke 9,4 százalék lesz, 2020-ban várhatóan 8 százalék, az azt követő két évben pedig 7,5 százalék.

A KSH által októberre számolt, közfoglalkoztatottak nélküli bruttó átlagbért, 337 600 forintot vettük alapul, és laptársunk ezt szorozta fel a megadott értékekkel. Ezek szerint jövőre nagyjából 370, az azt követő években 400, 430 illetve 460 ezer forint lesz a bruttó átlagkereset, kisebb kerekítéseket alkalmazva.

Hol a legalacsonyabb a törlesztőrészlet? Melyik hitelt válasszam? Használja új kalkulátorunkat! >>

Találja meg egyszerűen, mindössze néhány kattintással a legjobb személyi kölcsön, lakáshitel vagy adósságrendező ajánlatokat az ingyenes hitelkalkulátorral!

A lap kiszámolta a nettó összeget is, miután ténylegesen ez érdekel mindenkit. Az előrejelzés ugyanakkora növekedést számol a nettó, mint a bruttó bérek esetében, vagyis azt feltételezi, hogy a munkavállalók által fizetendő adókban nem lesz változás. Így a nettó fizetés akkor is a bruttó 66,5 százaléka lesz, azaz 2022-ben 306 ezer forint, a családi adókedvezményt is figyelembe véve nagyjából 320 ezer forint.

Így változatlan forintárfolyammal számolva elérjük a bűvös ezer eurós határt, ami a most 2300, akkor várhatóan 2500 eurós német nettó átlagkereset 40 százaléka lesz, ugyanakkor elérjük, sőt talán kicsit meg is haladjuk a görög és a portugál szintet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.