<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A legtöbb színes falevél még a fákon díszeleg, de ne kergessünk hiú ábrándokat, hamarosan kopaszon virítanak. A hajnali fagytól csúszós járdán lépkedve a postaládáig eszünkbe jut, hogy hamarosan írhatjuk a Mikulásnak és a Jézuskának a levelet, vagy várhatjuk a csomagot, amit ajándékba szánunk szeretteinknek.

Menthetetlenül közelednek az ünnepek és a rengeteg elintéznivaló…

Hosszú a tennivalók sora

Az odakint tomboló szélvihar eszünkbe juttatja, hogy a kerti ülőgarnitúrát jobb lenne biztos helyre tenni, és a pár hete még csodálatos, virágzó növényeinket is szél- és fagyvédett helyre kell menekíteni, mielőtt áldozatául esnek az időjárás viszontagságainak. Kihasználva a hétvégi napsütést, “téliesítjük” a teraszt és elpakoljuk a szabadtéri játékokat.

Mennyi színes-szagos holmi, ugrálóvár és trambulin! Itt van a bicikli, a roller és a kisautó. Mit is lehetne még venni a gyerekeknek karácsonyra, mikor amerre a szem ellát, csak játékok hevernek? Próbálunk az esti meseolvasás közben puhatolózni, mégis mit szeretne a kis lurkó.

Ott vannak a szülők és nagyszülők, a testvérek és persze a társunkról sem illik megfeledkezni.

Ha nagyjából összeáll az ajándéklista, és kicsit megnyugodhatnánk, hogy ez már fél siker, eszünkbe jut, hogy a nagytakarítás is időszerű.

Nemcsak fizikailag, szellemileg, hanem anyagilag is talán a legnehezebb időszak vár ilyenkor a családokra.

Fontos a rangsorolás és a tervezés a pénzügyek terén is

Akik szeretik kordában tartani a családi kasszát, biztosan pontosan tudják milyen és mekkora bevételekkel és kiadásokkal számolhatnak az év utolsó 1-2 hónapjában.

Év vége felé megérkeznek ugyanis a közművektől az elszámoló számlák, nagybevásárlás esedékes, érkeznek a megrendelt ajándékok…

Még szerencse, hogy rengeteg időt spórolhatunk, ha az interneten, kényelmesen a kanapén ülve vesszük meg a fa alá kerülő meglepetések egy részét, fizetjük ki a számlákat, utaljuk el az év végi pihenés ellenértékét, és rendezzük az autópálya matricát a következő szezonra.

December első napjától elindul az elővásárlás az autópálya matricára, érdemes ezt igénybe venni, így elkerülhetjük, hogy a szilveszteri wellnessből hazatérve megérkezzen a pótdíjfizetési felszólítás, mert elfelejtettük, hogy bizony díjköteles utat használtunk. Fontos, hogy a december 01-től december 31-ig megvásárolható éves és megyei matricák 2020 január 1-jétől érvényesek!

A cégek - azaz a családi vállalkozás is - az idei évben megvásárolt matrica árát még az ez évi költségek között elszámolhatják, csökkentve az adóalapot!

Ha odafigyelünk, hogy a kiadásokat is - hasonlóan az elvégzendő feladatokhoz - tervezzük, és fontossági sorba rendezzük, elkerülhetjük a váratlan meglepetéseket, és koncentrálhatunk a karácsonyfa alá kerülő igazi meglepetésekre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.