2p

A vendéglátóhelyek mellett más ágazatokban is munkahelyek szűnhetnek meg a gáz- és villanyárak óriási emelkedése miatt.

Egy hazai üveggyárban már leállították az egyik kemencét az energiaárak miatt megugró költségek miatt - tudta meg az RTL, de azt még nem tudni, ez hány ember elbocsátását jelentheti.

A Vendéglátók Ipartestülete elnöke tudott konkrétabb számokat mondani az elszálló energiaárak hatásáról a szektorra. Kovács László az RTL Híradójának elmondta:

"Úgy számolnak, akár 10 ezren lehúzhatják a rolót, végleg vagy átmenetileg a következő hónapokban. Többen, mint a koronavírus-járvány miatt."

Hornyák József, a Portfolio elemzője ehhez azt tette hozzá a műsorban, hogy

"Az optimista forgatókönyv az, hogy néhány tízezer ember fogja elveszíteni a munkáját a következő hónapokban az energiaválság miatt. A rosszabb forgatókönyv pedig az, hogy százezeres nagyságrendű lesz a leépítési hullám."

Gulyás Gergely ugyan a múlt heti Kormányinfón támogatást ígért a munkahelyek megőrzéséhez, és főként az "energiaigényes iparágakban, gyártó láncok" részeiként működő vállalkozásoknak, azonban a támogatás részleteiről azóta sem lehet semmit tudni. Az RTL kérdésre a A Kormányzati Tájékoztatási Központ ma azt írta,

dolgoznak az új támogatás részletein. És a kormány „időben tájékoztatni fogja döntéséről a nyilvánosságot”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!