<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A vendéglátóhelyek mellett más ágazatokban is munkahelyek szűnhetnek meg a gáz- és villanyárak óriási emelkedése miatt.

Egy hazai üveggyárban már leállították az egyik kemencét az energiaárak miatt megugró költségek miatt - tudta meg az RTL, de azt még nem tudni, ez hány ember elbocsátását jelentheti.

A Vendéglátók Ipartestülete elnöke tudott konkrétabb számokat mondani az elszálló energiaárak hatásáról a szektorra. Kovács László az RTL Híradójának elmondta:

"Úgy számolnak, akár 10 ezren lehúzhatják a rolót, végleg vagy átmenetileg a következő hónapokban. Többen, mint a koronavírus-járvány miatt."

Hornyák József, a Portfolio elemzője ehhez azt tette hozzá a műsorban, hogy

"Az optimista forgatókönyv az, hogy néhány tízezer ember fogja elveszíteni a munkáját a következő hónapokban az energiaválság miatt. A rosszabb forgatókönyv pedig az, hogy százezeres nagyságrendű lesz a leépítési hullám."

Gulyás Gergely ugyan a múlt heti Kormányinfón támogatást ígért a munkahelyek megőrzéséhez, és főként az "energiaigényes iparágakban, gyártó láncok" részeiként működő vállalkozásoknak, azonban a támogatás részleteiről azóta sem lehet semmit tudni. Az RTL kérdésre a A Kormányzati Tájékoztatási Központ ma azt írta,

dolgoznak az új támogatás részletein. És a kormány „időben tájékoztatni fogja döntéséről a nyilvánosságot”.