<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A vendéglátóhelyek mellett más ágazatokban is munkahelyek szűnhetnek meg a gáz- és villanyárak óriási emelkedése miatt.

Egy hazai üveggyárban már leállították az egyik kemencét az energiaárak miatt megugró költségek miatt - tudta meg az RTL, de azt még nem tudni, ez hány ember elbocsátását jelentheti.

A Vendéglátók Ipartestülete elnöke tudott konkrétabb számokat mondani az elszálló energiaárak hatásáról a szektorra. Kovács László az RTL Híradójának elmondta:

"Úgy számolnak, akár 10 ezren lehúzhatják a rolót, végleg vagy átmenetileg a következő hónapokban. Többen, mint a koronavírus-járvány miatt."

Hornyák József, a Portfolio elemzője ehhez azt tette hozzá a műsorban, hogy

"Az optimista forgatókönyv az, hogy néhány tízezer ember fogja elveszíteni a munkáját a következő hónapokban az energiaválság miatt. A rosszabb forgatókönyv pedig az, hogy százezeres nagyságrendű lesz a leépítési hullám."

Gulyás Gergely ugyan a múlt heti Kormányinfón támogatást ígért a munkahelyek megőrzéséhez, és főként az "energiaigényes iparágakban, gyártó láncok" részeiként működő vállalkozásoknak, azonban a támogatás részleteiről azóta sem lehet semmit tudni. Az RTL kérdésre a A Kormányzati Tájékoztatási Központ ma azt írta,

dolgoznak az új támogatás részletein. És a kormány „időben tájékoztatni fogja döntéséről a nyilvánosságot”.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.