2019. október 25. 12:22
-

Nagyon gyakori kérdés szülőként, hogy mikor kezdődjön vagy mikor kezdődhet a fogszabályozás a gyermekünknél. Minden gyermeknek kötelező az iskolafogászat rutin vizsgálatán részt venni néhány alkalommal. Ilyenkor a szakorvosoknak jelezniük kell, ha esetleg gyermekének fogszabályozásra van szüksége. Sokszor már akkor is indokolt a fogszabályozás gyermekénél, amikor még tejfogai vannak.

Fontos, hogy időben megvizsgálja szakorvos gyermeke fogait, hiszen így korán felfedezhető a különböző fogazati rendellenesség és az esetleges probléma. A fogak korrigálására a gyermekkorban elkezdett fogszabályozás a leghatékonyabb módszer. Ne várjon, hozza el gyermekét az Optimum Fogászat rendelőjébe, és gondoskodjon gyermekei fogairól.

Mikre figyeljen oda, ha gyermekének fogszabályozásra van szüksége?

Ha megállapításra kerül, hogy szükség van fogszabályozásra gyermekénél, akkor a fogszabályozó kezelés előtt fokozott odafigyeléssel és ápolással kell a fogakat rendbe tenni. Meg kell vizsgálni az ínyt, az elszíneződéseket meg kell szüntetni, és be kell tömni a lyukakat, csak ezek után kezdődhet meg a fogszabályozás. Erre azért van szükség, mert a fogszabályozás során könnyebben romolhatnak a fogak, ha nem figyelik rá megfelelően.

A fogszabályozás szükségességéről és módjáról végső soron mindig a szakorvos dönt, hiszen ő az, aki megtudja állapítani, hogy milyen készülékkel –kivehető vagy rögzített készülékkel- érhető el a tökéletes eredmény. Jellemzően egy-két évre kerül fel a rögzített, állandó fogszabályozó, ezután pedig éjszakai fogszabályozóra lehet szükség. A kivehető, éjszakai fogszabályozó célja, hogy a rögzített fogszabályozó által elért eredmény megmaradjon.

A fogszabályzó készülék elkészítése és feltevése után is nagyon alapos fogápolásra kell törekedni. Rendszeresen kell tisztítani a fogakat, érdemes a főétkezések után fogat mosni. Gyermekének két-három havonta kontrollra kell járnia a szakorvoshoz, hogy megvizsgálja minden rendben megy-e.

Az fogszabályozás első szakaszában érzékenyek lehetnek gyermeke fogai, előfordulhat a nyelv vagy az íny irritációja, de pár nap alatt meg lehet szokni a fogszabályozót, és a továbbiakban nem lesz vele probléma.

Az időpontok betartása nagyon fontos. Ha nem visszük el gyermekünket egy megbeszélt kontrollra, akkor annyival tovább fog tartani a fogszabályozás.

A megfelelő étkezésre is nagyon oda kell figyelnie gyermekének. Kerülni kell a kemény vagy ragadós ételeket, ilyen például a rágó és az alma. Ezek leszedhetik a bracketteket, és újra kell őket ragasztani.

További információért látogasson el az Optimum Fogászat honlapjára:
https://fogaszat-pest.hu/fogszabalyozas
A kollégák készséggel nyújtanak bővebb tájékoztatást a gyermeke fogszabályozással kapcsolatos kezeléséről. Az első fogszabályozási konzultáció ingyenes!

(x)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.