2019. október 25. 12:22
-

Nagyon gyakori kérdés szülőként, hogy mikor kezdődjön vagy mikor kezdődhet a fogszabályozás a gyermekünknél. Minden gyermeknek kötelező az iskolafogászat rutin vizsgálatán részt venni néhány alkalommal. Ilyenkor a szakorvosoknak jelezniük kell, ha esetleg gyermekének fogszabályozásra van szüksége. Sokszor már akkor is indokolt a fogszabályozás gyermekénél, amikor még tejfogai vannak.

Fontos, hogy időben megvizsgálja szakorvos gyermeke fogait, hiszen így korán felfedezhető a különböző fogazati rendellenesség és az esetleges probléma. A fogak korrigálására a gyermekkorban elkezdett fogszabályozás a leghatékonyabb módszer. Ne várjon, hozza el gyermekét az Optimum Fogászat rendelőjébe, és gondoskodjon gyermekei fogairól.

Mikre figyeljen oda, ha gyermekének fogszabályozásra van szüksége?

Ha megállapításra kerül, hogy szükség van fogszabályozásra gyermekénél, akkor a fogszabályozó kezelés előtt fokozott odafigyeléssel és ápolással kell a fogakat rendbe tenni. Meg kell vizsgálni az ínyt, az elszíneződéseket meg kell szüntetni, és be kell tömni a lyukakat, csak ezek után kezdődhet meg a fogszabályozás. Erre azért van szükség, mert a fogszabályozás során könnyebben romolhatnak a fogak, ha nem figyelik rá megfelelően.

A fogszabályozás szükségességéről és módjáról végső soron mindig a szakorvos dönt, hiszen ő az, aki megtudja állapítani, hogy milyen készülékkel –kivehető vagy rögzített készülékkel- érhető el a tökéletes eredmény. Jellemzően egy-két évre kerül fel a rögzített, állandó fogszabályozó, ezután pedig éjszakai fogszabályozóra lehet szükség. A kivehető, éjszakai fogszabályozó célja, hogy a rögzített fogszabályozó által elért eredmény megmaradjon.

A fogszabályzó készülék elkészítése és feltevése után is nagyon alapos fogápolásra kell törekedni. Rendszeresen kell tisztítani a fogakat, érdemes a főétkezések után fogat mosni. Gyermekének két-három havonta kontrollra kell járnia a szakorvoshoz, hogy megvizsgálja minden rendben megy-e.

Az fogszabályozás első szakaszában érzékenyek lehetnek gyermeke fogai, előfordulhat a nyelv vagy az íny irritációja, de pár nap alatt meg lehet szokni a fogszabályozót, és a továbbiakban nem lesz vele probléma.

Az időpontok betartása nagyon fontos. Ha nem visszük el gyermekünket egy megbeszélt kontrollra, akkor annyival tovább fog tartani a fogszabályozás.

A megfelelő étkezésre is nagyon oda kell figyelnie gyermekének. Kerülni kell a kemény vagy ragadós ételeket, ilyen például a rágó és az alma. Ezek leszedhetik a bracketteket, és újra kell őket ragasztani.

További információért látogasson el az Optimum Fogászat honlapjára:
https://fogaszat-pest.hu/fogszabalyozas
A kollégák készséggel nyújtanak bővebb tájékoztatást a gyermeke fogszabályozással kapcsolatos kezeléséről. Az első fogszabályozási konzultáció ingyenes!

(x)

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!