<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A korábbi osztalék töredékéhez jutott tavaly Gyurcsány Ferenc a vagyonkezelő cégéből, az Altus Portfólió Kft.-ből.

Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének volt már jobb éve is a tavalyinál, főleg akkor, ha a vagyonkezelő cégéből kivett osztalék nagyságát nézzük. Az Altus Portfólió Kft.-ből 55 millió forinthoz jutott, ami bár önmagában jelentős összeg, mégis töredéke a korábbi 238 milliós osztaléknak.

Fotó: MTIFotó: MTI

Az ingatlanügyek terén sem történhetett jelentős előrelépés, egy tranzakció beragadására utal az, hogy az előző évhez hasonlóan ezúttal is feltüntette a vagyonnyilatkozatában a 225 millió forintos követelést "lakásvásárlás, foglaló, előleg" címszó alatt. Emellett új ingatlanra nem tett szert: egyedüli tulajdonosa egy pápai 50 négyzetméteres lakásnak, feleségével közösen pedig egy 267 négyzetméteres kötcsei házat birtokolnak.

Ami a megtakarításokat illeti, 823 millió forintnyi értékpapírral rendelkezik, 862 ezer forintja van bankszámlán, 1,6 millió forint pedig devizában. A korábban kölcsönadott 12 millió forintot visszafizette Gyurcsánynak a meghitelezett magánszemély, ez ugyanis már kikerült a vagyonnyilatkozatból. Gyurcsány 58 milliós banki hitellel és 214 milliós értékpapír fedezetű hitellel rendelkezik, utóbbi egy év alatt nagyot emelkedett, 64 millió forinttal.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.