<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az osztrák anyabank négy leánycégénél már működő, George nevet viselő alkalmazást egyelőre a lakossági ügyfelek használhatják, de a tervek szerint azt 2022-től már a mikrovállalkozások is elérhetik.

Az első robotpilótát George-ra keresztelték, a mai napig is világszerte ez a robotpilóták hívójele – lebbentették fel a fátylat az Erste Bank vezetői mai sajtótájékoztatójukon az elmúlt hetek masszív reklámkampányának misztikumáról. Vagyis arról, miért pont ez a neve a bank új digitális platformjának. Amelyet az anyabank, az Erste Group AG 2012-ben vezetett be Ausztriában, majd azt követően több közép- és kelet-európai országban, sorrendben Szlovákiában, Romániában és Csehországban. 

Ötödikként Magyarországon is. Fotó: MTI
Ötödikként Magyarországon is. Fotó: MTI

S ötödikként február 8-án, hétfőn Magyarországon is elérhető lesz. Egyelőre a lakossági ügyfelek számára, de a tervek szerint a jövőben a vállalatok is használhatják majd, mindenekelőtt a mikrovállalkozások, 2022-től.

A George használatával nemcsak a banki szolgáltatások válnak könnyebbé, hanem a pénzügyek is áttekinthetőbbek lesznek, mindenki saját magára szabhatja a szolgáltatási kínálatot. Ezen kívül az Erste ügyfelei akár a mobiljukról is nyithatnak értékpapírszámlát, kezelhetik a befektetéseiket, vásárolhatnak állampapírokat, választhatnak befektetési alapok közül, és egy grafikus felületen megnézhetik, mekkora hozamot termelt a portfóliójuk. Technikai újdonság, hogy – egyedüliként a magyar piacon – a szolgáltatás az Amazon felhőjében fut, ami rendkívüli gyorsaságot és biztonságot garantál.

A digitális platform teljesen felváltja az Erste jelenlegi lakossági netbankját és mobilbankját, miközben a George az Erste első csomagáras folyószámláját kínálja. Ezt teljesen online, videós azonosítás segítségével lehet igényelni mindazoknak, akik nem rendelkeznek folyószámlával a banknál. A George számla okos árazású, vagyis a díja automatikusan igazodik a számlaforgalomhoz: 250 ezer forintos havi forgalomig mindössze 390, 400 ezer forintos havi forgalomig 990 forintért kínál digitális csatornák – online megbízások és átutalások, bankkártyás fizetések – használata esetén egyéb költségektől mentes csomagot az ügyfeleknek, havi legalább százezer forintos jóváírás teljesítése esetén. Ráadásul a bevezető kampányban az első három hónap díját el is engedi a pénzintézet és hasonló díjmentességet biztosít az értékpapírszámla-vezetésre is.

A George-számlához egy különleges kártya is kapcsolódhat, amelynek az a specialitása, hogy az eddigi fekvő megoldások helyett a magyar piacon először álló helyzetű lesz – a magyarázat szerint azért, mert a kártyát mindenki ebben a helyzetben használja, helyezi be az automatába vagy a fizető terminálba. 

Az Erste több mint 300 ezer magyarországi mobilbank-felhasználója automatikus frissítésként kapja meg a George-ot a következő hetekben, míg a netbank esetében az átállás fokozatos lesz, a webes felületet egy ideig a hagyományos megoldással párhuzamosan lesz elérhető. Nyár közepétől azonban az Erste-ügyfelek már csak a George megoldásaival találkozhatnak a mobil- és az internetbankban egyaránt, miközben a folyamatos frissítések révén a rendszer addig is havonta megújul. 

Szintén nyáron a George a Google Pay-jel bővül, így az androidos mobilokkal rendelkező ügyfelek is élhetnek az egyszerű mobilfizetés lehetőségével. De a bank terveiben szerepel a telefonon vásárláskor igénybe vehető részletfizetés, a teljesen online személyi kölcsön igénylés és egy új kedvezményrendszer, amely az Erste ügyfeleinek kínál különböző vásárlások után visszatérítési lehetőséget.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.