4p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

Az osztrák anyabank négy leánycégénél már működő, George nevet viselő alkalmazást egyelőre a lakossági ügyfelek használhatják, de a tervek szerint azt 2022-től már a mikrovállalkozások is elérhetik.

Az első robotpilótát George-ra keresztelték, a mai napig is világszerte ez a robotpilóták hívójele – lebbentették fel a fátylat az Erste Bank vezetői mai sajtótájékoztatójukon az elmúlt hetek masszív reklámkampányának misztikumáról. Vagyis arról, miért pont ez a neve a bank új digitális platformjának. Amelyet az anyabank, az Erste Group AG 2012-ben vezetett be Ausztriában, majd azt követően több közép- és kelet-európai országban, sorrendben Szlovákiában, Romániában és Csehországban. 

Ötödikként Magyarországon is. Fotó: MTIÖtödikként Magyarországon is. Fotó: MTI

S ötödikként február 8-án, hétfőn Magyarországon is elérhető lesz. Egyelőre a lakossági ügyfelek számára, de a tervek szerint a jövőben a vállalatok is használhatják majd, mindenekelőtt a mikrovállalkozások, 2022-től.

A George használatával nemcsak a banki szolgáltatások válnak könnyebbé, hanem a pénzügyek is áttekinthetőbbek lesznek, mindenki saját magára szabhatja a szolgáltatási kínálatot. Ezen kívül az Erste ügyfelei akár a mobiljukról is nyithatnak értékpapírszámlát, kezelhetik a befektetéseiket, vásárolhatnak állampapírokat, választhatnak befektetési alapok közül, és egy grafikus felületen megnézhetik, mekkora hozamot termelt a portfóliójuk. Technikai újdonság, hogy – egyedüliként a magyar piacon – a szolgáltatás az Amazon felhőjében fut, ami rendkívüli gyorsaságot és biztonságot garantál.

A digitális platform teljesen felváltja az Erste jelenlegi lakossági netbankját és mobilbankját, miközben a George az Erste első csomagáras folyószámláját kínálja. Ezt teljesen online, videós azonosítás segítségével lehet igényelni mindazoknak, akik nem rendelkeznek folyószámlával a banknál. A George számla okos árazású, vagyis a díja automatikusan igazodik a számlaforgalomhoz: 250 ezer forintos havi forgalomig mindössze 390, 400 ezer forintos havi forgalomig 990 forintért kínál digitális csatornák – online megbízások és átutalások, bankkártyás fizetések – használata esetén egyéb költségektől mentes csomagot az ügyfeleknek, havi legalább százezer forintos jóváírás teljesítése esetén. Ráadásul a bevezető kampányban az első három hónap díját el is engedi a pénzintézet és hasonló díjmentességet biztosít az értékpapírszámla-vezetésre is.

A George-számlához egy különleges kártya is kapcsolódhat, amelynek az a specialitása, hogy az eddigi fekvő megoldások helyett a magyar piacon először álló helyzetű lesz – a magyarázat szerint azért, mert a kártyát mindenki ebben a helyzetben használja, helyezi be az automatába vagy a fizető terminálba. 

Az Erste több mint 300 ezer magyarországi mobilbank-felhasználója automatikus frissítésként kapja meg a George-ot a következő hetekben, míg a netbank esetében az átállás fokozatos lesz, a webes felületet egy ideig a hagyományos megoldással párhuzamosan lesz elérhető. Nyár közepétől azonban az Erste-ügyfelek már csak a George megoldásaival találkozhatnak a mobil- és az internetbankban egyaránt, miközben a folyamatos frissítések révén a rendszer addig is havonta megújul. 

Szintén nyáron a George a Google Pay-jel bővül, így az androidos mobilokkal rendelkező ügyfelek is élhetnek az egyszerű mobilfizetés lehetőségével. De a bank terveiben szerepel a telefonon vásárláskor igénybe vehető részletfizetés, a teljesen online személyi kölcsön igénylés és egy új kedvezményrendszer, amely az Erste ügyfeleinek kínál különböző vásárlások után visszatérítési lehetőséget.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.