3p

Ha valaki bemegy a világ legnagyobb internetes keresőjébe, a Google-be és ott beírja a nyugdíj szót, akkor a második helyen mindjárt a magyar kormány nyugdíjasokkal foglalkozó honlapját találja. Aztán ha belekattint akkor sorjáznak a meglepetések. Folytatjuk laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsorát a Nyugdíjszervizt Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.

Valószínűleg kiváló keresőoptimalizáló szakembere volt a magyar kormánynak, amikor a nyugdíjasoknak szóló honlapjukat készítették. A Google kereső második helye ugyanis komoly tartalmat sejtett.

Ehhez képest valószínűleg egy elhagyott, gyakorlatilag „halott” oldallal találkozik az érdeklődő.

Ha meg szeretnénk nézni a jobboldali oszlop felső sarkában található cikket, hogy vajon a kormánynak mennyire fontosak a nyugdíjasok, akkor a következő kép tárul elénk.

Ha pedig a jobboldali oszlop második cikkére kattintunk, mert arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen kedvezményes lehetőségek tárulnak a nyugdíjasok elé az Erzsébet programban, akkor a következő rendkívül fontos információ ugrik elő.

Aztán az idei nyugdíjemelésről szóló információk tekintetében is hamar zsákutcába jutunk.

Ha ennyi kudarc után esetleg mérgesek lennénk és megtekintenénk az impresszumot, hogy ki a túró az, aki ennyi selejtért felelős, akkor ott egy olyan minisztériumot találunk, amely már nem is létezik.

Aztán ha eszünkbe jut, hogy a kormány mennyi milliárdot költ évente kommunikációra, akkor azonnal szaladjunk egy vérnyomáscsökkentő tablettáért, nehogy megüssön minket a guta. Szóval ennyire nem lehet semmibe venni az időskorúakat már elnézést. Különösen akkor, ha mindez egy oly nyájas szöveg keretében kerül eladásra.

Tudjuk, hogy időnként könnyű elveszni a jogszabályok dzsungelében. Különösen igaz mindez egy olyan összetett, bonyolult területen, mint a nyugdíjrendszer. Örülünk, hogy ellátogatott erre a weboldalra és abban a reményben üdvözöljük, hogy az itt olvasható és letölthető információs anyagokból választ kap a nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseire.

Újra jelentkezik a Nyugdíjszerviz! A téma legjobb szakértőivel Önök is beszélgethetnek telefonon és írásban. Dr. Farkas András nyugdíjszakértő és Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke február 12-án hétfőn 15 óra 30 perctől élőben válaszol.

Előzetesen telefonon és írásban is eljuttathatják kérdéseiket, véleményüket a 06 30 940 1772-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

A részvétel ingyenes, jelentkezzen most! >>>

Tervezett további témák:

  • Mi a tapasztalat, konstruktív-e valóban a kormány nyugdíjas ügyekben, vagy csak a látszatra ügyel?
  • Valóban bajban van-e a nyugdíjkassza?
  • Minden rendben volt-e a februári dupla nyugdíj kézbesítésével?
  • Javult-e a nyugdíjasok elégedettsége a januári emelést követően?
  • Ki jogosult özvegyi nyugdíjra? Folytatjuk a témát.

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el >>>

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!