2019. június 14. 11:11
mfor.hu

Ha néha jól jönne egy kis mellékes, vagy éppen két állás között vagy, akkor a net rengeteg lehetőséget kínál némi pénzkeresetre. Az ajánlatok többsége azonban jobban hangzik, mint amennyit hoz, ráadásul elég kockázatos is, vagyis valószínűleg bukni fogsz rajta. Ami pedig teljesen legális, az a magyar viszonyok között nem biztosít elegendő jövedelmet.

De nézzük, mik is a legismertebb online pénzkereseti lehetőségek, amikkel gyorsan bevételhez juthatsz.

Kockázatvállalóknak: szerencsejáték

Bár szerencsejátékokról beszélünk, mégis az a helyzet, hogy akik profin űzik ezeket a tevékenységeket, nem kis elhivatottsággal és ismerettel rendelkeznek a témában. A sportfogadás esetén például nem elég találomra megtenned egy eseményt, bár a kezdők szerencséje bejöhet. És az sem lesz elég, ha heti pár meccsre fogadsz, emellett a lehető legtöbb infóval kell rendelkezned az adott sportról, vagyis ez már inkább életforma, mint szórakozás.

A pókerre is igaz, hogy nem hagyatkozhatsz a szerencsére, hanem ismerned kell a stratégiákat, míg a rulettnél hosszú távon szinte biztosan veszítesz. Vagyis ezek a módszerek nem kecsegtetnek biztos bevétellel, ráadásul függővé is válhatsz.

Trendkövetőknek: blogolj, vlogolj, legyél influenszer

Ugyan sokan írnak saját blogot, de ahhoz, hogy ebből meg is lehessen élni, tízezres nagyságrendű látogató kell. Ezt persze nem lehetetlenség elérni, ha elég jó a téma, amit feldolgozol, viszont sok idő kell hozzá. A blogodon népszerűsítheted a saját termékedet, és kaphatsz pénzt szponzoroktól, ha promózod az övéket.

Az influenszer kifejezést is egyre gyakrabban hallani, sőt, ma a szónak már inkább pejoratív áthallása van. Talán azért, mert olyanok is influenszernek nevezik magukat, akiknek mindössze párezer követőjük van. És az is tény, hogy az influenszerek nem a semmiből jönnek, hanem profi gépezet áll mögöttük. Vagyis nem minden arany, ami fénylik.

Akik biztosra mennek: „rendes” online munkák

Rengeteg netes pénzkereseti lehetőség létezik még a Forex kereskedéstől az online kérdőívek kitöltéséig, de ott van az MLM, vagy saját webshop indítása is. Viszont jó, ha tudod, hogy akár rendes állást is találhatsz az interneten, mint amilyen a virtuális asszisztens, a programozó vagy éppen a szövegíró. Ha jól megy az írás, akkor készíthetsz blogbejegyzéseket vagy Facebook posztokat egy külsős cégen keresztül vállalkozások számára, ha a precizitás az erősséged, akkor pedig irodai munkát is végezhetsz otthonról.

Végezetül pedig ott vannak a befektetések és az online kereskedés is, illetve a piramisjátékra emlékeztető üzletek, amik olyan magas hozamot ígérnek, aminek már önmagában gyanúsnak kell lennie. És hogy mi a konklúzió a netes pénzkereseti módszerekkel kapcsolatban? A gyors meggazdagodási lehetőségek kockázatosak, ezért ezeket érdemes elkerülnöd, a biztos és rendszeres bevétel elérése pedig kitartást igényel.