2019. október 6. 10:13

A lehúzott rendőnyök látványa ma már hozzá tartozik a városok esti képéhez. Reggel sokunknak - a kávé után - az első dolga zsinór után nyúlni, és beengedni a fényt. A nyugodt alváshoz ma már sok helyen elengedhetetlen a redőny. De vajon lehet-e a redőnnyel spórolni? Ki lehet még jobban használni az előnyeit?

A minőséggel és ne a minőségen spóroljunk!

A redőny a városi életben szükséges luxus. A közvilágítás vagy az autók lámpájának beszűrődő fénye könnyen megzavarja az éjszakai álmot. A munkaidő sem a nap járásához alkalmazkodik, egy nyári hajnalon szinte muszáj sötétíteni.

Hogy a redőny még mindig nincs jobban elterjedve, annak jórészt az az oka, hogy ez az árnyékoló sokáig drága mulatságnak számított: a beszereléshez gyakorlatra és szakértelemre van szükség. A szerkezet bonyolult, ráadásul a gyenge minőségű redőnyt egyetlen vihar, jégeső tönkre teheti.

Szerencsére ezt a problémát a technika fejlődése sikeresen megoldotta. Ma már a műanyag redőnyök is olyan magas minőségben elérhetők, hogy simán állják az időjárás viszontagságait. Ha nincsenek extra elvárásaink az árnyékolóval szemben, egy esztétikus és szakértő kezek által beszerelt műanyag redőny az egyik legköltséghatékonyabb megoldás.

Alumínium redőny: extra védelem

A Redőny Diszkont munkatársai szerint nem minden esetben a műanyag redőny a legjobb választás, ha pénztárcakímélő megoldást keresünk. Ők azt ajánlják, ha az árnyékoláson kívül valamilyen extra funkciót is szeretnénk, többet takaríthatunk meg az alumínium redőny beszerelésével.

  • Ki lehet váltani velük néhány betörésvédelmi rendszert. A masszív kialakítás akár az illetéktelen behatolók elleni védelemre is alkalmas.

  • Akár programozható kivitelben is elkészíthető. Gyerekek, mozgásukban korlátozott emberek is könnyen használhatják.

  • Létezik elakadás-érzékelős rendszer is. Földszinti ablakok, telephelyek, üzleti helyiségek esetén ez segíthet megvédeni a redőny és az ablakok épségét váratlan helyzetekben is.

A redőny a garázskapura is

A redőnyök egy speciális fajtája a garázskapu redőny. Ez egy helytakarékos, masszív és nagyon kényelmes megoldás. Mivel szintén lehet automata, és programozható változatban is lehet telepíteni, sokáig használható a szerkezet. Megerőltetés nélkül nyitható és csukható, ráadásul a garázsajtón kívül telephelyek, üzlethelyiségek, akár kirakatok, portálok védelmére is használható.

A redőny segítségével tehát sokféleképpen takarékoskodhatunk. Az egyik lehetőség, hogy olyan árnyékolót választunk, amelyik a lehető legköltséghatékonyabb az adott helyzetben. A másik lehetőség, hogy önmagában a redőny választásával spórolunk, a rácsokat, alternatív árnyékolókat, kapu rendszereket helyettesíthetjük ezzel a megoldással. A megfelelően szerelt rendszer hosszú évekig hatékony és esztétikus segítség marad.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.