2019. január 31. 10:01
mfor.hu

Év elején is népszerű a személyi kölcsön a lakosság körében, nem véletlenül: akinek segítségre van szüksége az évindításhoz, akár 10 millió forintot is felvehet jövedelemfedezettel. A legjobb ajánlatok felkutatásához érdemes az akciókat figyelni, de megfontoltnak maradni.

A Magyar Nemzeti BanNe k statisztikái alapján tavaly az első 11 hónapban a személyi kölcsönök átlagos teljes hiteldíj mutatója 14,09 százalék volt. A hitelkalkulációkkal is foglalkozó Bank360 szerint azonban ennél sokkal kedvezőbb költségmutatóval is vehetünk fel személyi kölcsönt januárban: a portál rangsora szerint 1 000 000 forintos hitelösszeget 60 hónapos futamidőre több pénzintézet is kínál akár 10 százalék alatti THM-mel, ami átlagosan havi 20 000 forintos törlesztőrészletet jelent, ha most készülünk felvenni a kölcsönt.

A kamatok továbbra is alacsonyak, ráadásul a legtöbb pénzintézetnél ma már rögzítettek, ezért nem kell tartanunk a törlesztő változásától. Ha viszont még kedvezőbb ajánlatokra vágyunk, érdemes figyelni az aktuális akciókat is, hiszen további kamatkedvezményeket is kaphatunk. A Bank360 közlése szerint az alábbi újdonságokkal találkozhatnak a hitelfelvevők: 

  • az OTP Bank ismét akciósan kínálja személyi kölcsönét: 1 százalékpontos kedvezményt ad az új igénylőknek január hetedikétől, legkésőbb március végéig, továbbá él az online kuponkedvezmény is, amely szintén 1 százalékpontos kedvezményt jelent az ügyleti kamatból. 
  • a Magyar Cetelem Bank március 2-ig pedig elengedi a folyósítási díjat, ami egyébként a hitelösszeg 1 százaléka lenne.
  • Új személyi kölcsön akcióval rukkolt elő a Raiffeisen Bank is: a pénzintézet ismét az új ügyfeleket célozza, nekik 6 százalékpont kamatkedvezményt adnak, ha nem rendelkezünk itt bankszámlával vagy hiteltermékkel. 10 százalékpont a kedvezmény, ha jövedelmünk minimum nettó 250 000 forint és a kölcsön összege eléri vagy meghaladja az 1 millió forintot. 

Meglévő akciókat is érdemes kihasználni, például a Sberbank Árgaranciáját június 30-ig. A pénzintézet kedvezőbbre módosítja hitelajánlatának kamatát, ha másik banktól hozunk egy kedvezőbb ígérvényt ugyanazon feltételek mellett felvehető konstrukcióról. 

Szintén kedvezményes kamat érhető el januárban a legtöbb pénzintézetnél abban az esetben, ha magas jövedelmet igazolunk a hitelfelvételnél. Ez jellemzően 250 000 forint feletti havi nettót jelent, ebben az esetben akár 5-10 százalékponttal jobb ajánlatot is kaphatnak a hiteligénylők. 

A Bank360 szerint a januári érdeklődés messze nagyobb a korábbi években megszokottnál. A szakportálnál mért adatok alapján például az előző év azonos időszakához képest 15 százalékkal magasabb a személyi kölcsönök iránti érdeklődés, amelynek egyik oka, hogy egyre többen akarják kihasználni az olcsóbb hitelekben rejlő lehetőségeket.  

Gyorsasági játék

Aki sikeresen igényel, annak ma már nem kell napokat várnia a hitel folyósítására - legalábbis erről számol be a Bank360. Több pénzintézet is elindult az online személyi kölcsön igényléssel tavaly, így akár a kanapéból is lerendezhetjük az egész folyamatot, egy órán belül pedig a számlánkon lesz a pénz. Ha a hagyományos utat választjuk és a bankfiókban szeretnénk ügyet intézni, akkor sem kell sokat várnunk, ma már átlagosan két munkanapon belül megérkezik a folyószámlára az igényelt kölcsön.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a K&H Bank személyi kölcsöne 30 050 forintos törlesztőrészlettel és 8,49 százalékos THM-mel lehet a miénk, míg a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönét 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 32 131 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!