2018. október 15. 15:59

Miután kiderült, hogy az állam kihátrálna a lakástakarék-pénztári megtakarítások mögül, jócskán megugrott a keresések száma a Google Trends alapján.

Mint arról elsők között beszámoltunk, Bánki Erik fideszes képviselő azt javasolja, hogy az állam a jövőben kötött szerződések esetén már ne nyújtson támogatást a lakástakarék-pénztári megtakarításokhoz.

A benyújtott törvényjavaslatra elsőként lapunknak nyilatkozott Varga Mihály, pénzügyminiszter, aki szerint Bánki javaslata összhangban van a kormány elképzeléseivel. Az ltp-ből felszabaduló összegeket pedig az öngondoskodás más területeire, illetve lakáscélú megtakarításokhoz csoportosítanák át.

Azok, akik a közeljövőben terveztek ltp-t kötni, nagyon kell sietniük, könnyen elképzelhető ugyanis, hogy mindössze néhány napjuk maradt a szerződéskötésre a módosító törvényjavaslat elfogadásáig és annak hatálybalépéséig. Ez alapján pedig jókora rohamra számíthatnak a lakástakarékok, a hirtelen megugró érdeklődésnek az interneten is nyoma van. Egyrészt a Fundamenta honlapja alig vagy inkább sehogy sem tölt be, a keresett információk helyett jó eséllyel az "oldalaink átmenetileg nem elérhetők" szöveggel lehet találkozni.

A fokozott érdeklődés nyomai a Google Trends adataiban is megmutatkoznak. Az elmúlt 24 órát tekintve látványosan kiugrott a lakástakarék kifejezésre keresések száma.

Ugyanígy az egyik legismertebb lakástakarék, a Fundamenta iránt is fokozott érdeklődés mutatkozik.