1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A júliusit követően novemberben szinte biztosan várható újabb nyugdíjemelési korrekció. Ennek mértéke majd szeptemberben válhat ismertté.

A tovább gyorsuló áremelkedési ütem miatt a júliusi után novemberben szinte biztosan újabb nyugdíjemelési korrekció jöhet, melynek mértéke szeptemberben derülhet ki - írja blogbejegyzésében Farkas András nyugdíjszakértő. 

Aki részletesen levezeti, mi alapján határozódik meg a potenciális novemberi korrekciós emelés mértéke. Eszerint a január-augusztus között mért tényadatok jelentik majd a bázist, erről szeptember 10. körül jelenik majd meg a gyorstájékoztató. Farkas András ugyanakkor rámutatott, hogy az idei nyugdíjemelés a júliusi korrekcióval 8,9 százalékosra nő, így a novemberi újabb korrekcióra akkor kerülhet sor, ha az év első nyolc hónapjában mért tényadatokból az éves infláció ennél magasabb mértékére lehet következtetni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!