TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Az otthonunkra gondolván a meghitt melegség, a közösen eltöltött boldog pillanatok, a ragyogó lakás látványa, a tökéletesen működő berendezések jutnak az eszünkbe. Ám sokunk rémálmai között szerepel ingóságaink meghibásodása, esetlegesen akár egy vízvezeték eldugulása is. Viszont néhány alapszabály betartásával könnyen megelőzhetjük a dugulás okozta kellemetlenségeket.

 

Ahol a problémák előfordulhatnak

A mellékhelyiség az a hely, ahol a legtöbb gond előfordul, ugyanis sokan nem mindig figyelnek oda a rendeltetésszerű használatra.

Gyakran olyan dolgok kerülnek bele a lefolyóba, melyek nem odavalók, például különböző ételmaradékok. Egy darabosabb, zsírosabb maradék pedig a legnagyobb ellensége a wc-nek, szinte azonnal dugulást okozhat. Ugyancsak kellemetlen lehet, ha különböző zöldség vagy gyümölcshéjakat szeretnénk lehúzni a lefolyón. Jól gondoljuk meg, mielőtt cselekednénk, hiszen ha nem is mindjárt, de jelentkezni fog a probléma. 

Továbbá előfordul, akár véletlenül is, hogy különböző tárgyak esnek bele a csészébe, például az illatosító vagy a hagyományos toalettpapír guriga. Ezeket érdemes mihamarabb eltávolítani a dugulás elleni védelem érdekében.

 A legnagyobb problémát a különböző textíliák, intim betétek, vatták okozhatják. Ezek a termékek mind-mind finom szálakból készülnek, melyek esetében szinte biztosra vehetjük a dugulást. További problémát okozhat a vezeték iránya, ezáltal sok helyen előfordulhatnak éles idomok a rendszerben, melyek kiváló helyet biztosítanak a könnyen elakadó tárgyaknak. 

Ahol kisgyermek van a lakásban, ott fokozott elővigyázatosságra van szükség, ugyanis szeretettel dobálnak mindenfélét a wc-be. Érdemes mindig zárva tartani a mellékhelyiség ajtaját, hogy elkerüljük ezt a problémát. 

Amennyiben mégis szakszerű segítségre van szükséged, keresd bizalommal a Duguláselhárítás fix áron céget!

Mire figyeljünk még?

A 21. században már kulcsfontosságú a környezetvédelem, melynek jegyében a takarékos vízhasználatra is felhívják figyelmünket. Jövőnk érdekében érdemes rá odafigyelni, viszont vannak olyan esetek, amikor igenis szükséges kellő vízmennyiséget használni lefolyóink védelme érdekében. Mosogatás alkalmával használjunk minél melegebb vizet a zsíros lerakódások elkerülése érdekében, ezzel megelőzhetjük a későbbi kellemetlen dugulás okozta problémákat.

A panel lakásokban élőknek is figyelmet kell fordítaniuk a megfelelő, rendeltetésszerű lefolyó használatra, ugyanis a dugulás problámája nemcsak az alsó szinteken élőket érinti. 

A legfontosabb teendőnk a megelőzés, és ezzel nemcsak a dugulás okozta gondoktól kíméljük meg magunkat, hanem a nagyobb váratlan kiadásoktól is, ugyanis sok esetben nem kevés pénzbe kerül a probléma elhárítása.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.