2019. november 6. 09:18

Az otthonunkra gondolván a meghitt melegség, a közösen eltöltött boldog pillanatok, a ragyogó lakás látványa, a tökéletesen működő berendezések jutnak az eszünkbe. Ám sokunk rémálmai között szerepel ingóságaink meghibásodása, esetlegesen akár egy vízvezeték eldugulása is. Viszont néhány alapszabály betartásával könnyen megelőzhetjük a dugulás okozta kellemetlenségeket.

 

Ahol a problémák előfordulhatnak

A mellékhelyiség az a hely, ahol a legtöbb gond előfordul, ugyanis sokan nem mindig figyelnek oda a rendeltetésszerű használatra.

Gyakran olyan dolgok kerülnek bele a lefolyóba, melyek nem odavalók, például különböző ételmaradékok. Egy darabosabb, zsírosabb maradék pedig a legnagyobb ellensége a wc-nek, szinte azonnal dugulást okozhat. Ugyancsak kellemetlen lehet, ha különböző zöldség vagy gyümölcshéjakat szeretnénk lehúzni a lefolyón. Jól gondoljuk meg, mielőtt cselekednénk, hiszen ha nem is mindjárt, de jelentkezni fog a probléma. 

Továbbá előfordul, akár véletlenül is, hogy különböző tárgyak esnek bele a csészébe, például az illatosító vagy a hagyományos toalettpapír guriga. Ezeket érdemes mihamarabb eltávolítani a dugulás elleni védelem érdekében.

 A legnagyobb problémát a különböző textíliák, intim betétek, vatták okozhatják. Ezek a termékek mind-mind finom szálakból készülnek, melyek esetében szinte biztosra vehetjük a dugulást. További problémát okozhat a vezeték iránya, ezáltal sok helyen előfordulhatnak éles idomok a rendszerben, melyek kiváló helyet biztosítanak a könnyen elakadó tárgyaknak. 

Ahol kisgyermek van a lakásban, ott fokozott elővigyázatosságra van szükség, ugyanis szeretettel dobálnak mindenfélét a wc-be. Érdemes mindig zárva tartani a mellékhelyiség ajtaját, hogy elkerüljük ezt a problémát. 

Amennyiben mégis szakszerű segítségre van szükséged, keresd bizalommal a Duguláselhárítás fix áron céget!

Mire figyeljünk még?

A 21. században már kulcsfontosságú a környezetvédelem, melynek jegyében a takarékos vízhasználatra is felhívják figyelmünket. Jövőnk érdekében érdemes rá odafigyelni, viszont vannak olyan esetek, amikor igenis szükséges kellő vízmennyiséget használni lefolyóink védelme érdekében. Mosogatás alkalmával használjunk minél melegebb vizet a zsíros lerakódások elkerülése érdekében, ezzel megelőzhetjük a későbbi kellemetlen dugulás okozta problémákat.

A panel lakásokban élőknek is figyelmet kell fordítaniuk a megfelelő, rendeltetésszerű lefolyó használatra, ugyanis a dugulás problámája nemcsak az alsó szinteken élőket érinti. 

A legfontosabb teendőnk a megelőzés, és ezzel nemcsak a dugulás okozta gondoktól kíméljük meg magunkat, hanem a nagyobb váratlan kiadásoktól is, ugyanis sok esetben nem kevés pénzbe kerül a probléma elhárítása.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.