Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az előző négy év kedvező tapasztalatai és a kiemelkedő iskolai érdeklődés alapján a 2018/2019. tanévben ismét szerepelt a pénzügyi és vállalkozói témahét, a PÉNZ7, amely a European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik. A pénzügyi tudatosság erősítését szolgáló programhoz csatlakozott a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. is: 34 önkéntes munkatársuk 42 iskolában összesen 81 tanórát tartottak különböző korosztályok számára.

A program együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektvezetése mellett a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány. A program és a szervezők kiemelt célja, hogy már fiatal korban megalapozzák a pénzügyi és gazdasági tudatosságot, így ezzel is támogassák a kormány által 2017-ben elfogadott, „Okosan a pénzzel” elnevezésű, a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó stratégia megvalósulását. 

A PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahétre a programra jelentkező iskolákban 2019. február 25. és március 1. között került sor, ezzel Európában és világszinten is Magyarországon indult el az idén elsőként a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztését célzó nemzetközi rendezvénysorozat.

„Az átgondolt, megfontolt pénzügyi döntések révén mind a lakosság, mind a vállalkozások elkerülhetik a csapdahelyzeteket, ez makrogazdasági szinten erősíti Magyarország pénzügyi stabilitását és versenyképességét” – ezzel a gondolttal indította el az idei programot Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

A Pénz7 keretein belül bővítik az általános és középiskolások ismereteit, ami az egész ország, a kormány, sőt a bankok számára is hasznos. A hazai bankrendszer és így a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. számára is fontos, hogy a „leendő ügyfelek” felkészült pénzügyi fogyasztók legyenek, tudatosan mérjék fel a pénzügyi szolgáltatásokban, termékekben rejlő kockázatokat és megfontolt döntéseket hozzanak pénzügyeikben.

Dr. Búza Éva vezérigazgatója kiemelte: a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. nagy örömmel csatlakozott idén a programhoz, hiszen a pénzügyi tudatosság növelése, a pénzügyi kultúra fejlesztése kiemelten fontos feladat és cél. A program fő erőssége, hogy már fiatal kortól segíti a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Ezt nem lehet elég korán elkezdeni!

dr. Búza Évadr. Búza Éva

Az immár ötödik éve zajló program fókuszában az általános és középiskolák állnak, akik kérhették pénzügyi területen dolgozó önkéntesek közreműködését, nyitottabbá téve ezzel az iskolák világát. Idén 700 önkéntes vett részt a programban.

„Örömünkre szolgál, hogy a programmal hozzá tudunk járulni a diákjaink pénzügyi - gazdasági ismereteinek bővítéséhez. A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, alapos, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről. Ezeken a foglalkozásokon az életre neveljük őket. Jó kezdeményezésnek és fontosnak tartjuk, hogy a rendhagyó órákon a pénzügyi és vállalkozási szférából érkező önkéntesek is bekapcsolódnak a programba. Az ő jelenlétük, szakmai kiegészítéseik színesítik és hitelessé teszik a diákok számára a projekt témáját”- emelte ki a program kapcsán Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója.

dr. Tüttősi Zoltándr. Tüttősi Zoltán

„A Pénz7 tapasztalatait összegezve, elsősorban azt lehetett leszűrni az iskolákban tett látogatások során, hogy a gyerekek nagy átlagban viszonylag kevés pénzügyi ismerettel rendelkeznek, ugyanakkor rendkívül érdeklődőek. A családi háttér nagyon meghatározó a tekintetben, hogy a diákok mennyi és milyen mélységű információ birtokában vannak a témát illetően. Fontosnak tartanám, hogy az iskolák minél több kapaszkodót tudjanak nyújtani az életre való felkészüléshez, s ennek keretében minél több praktikus, gyakorlati tudást tudjanak átadni a tanulók részére. A Pénz7 egy nagyon jó kezdeményezés, mert a témában jártas szakértők segítik a pedagógusokat a gyerekek pénzügyi tudásának elmélyítésében. Kollégáim nevében is elmondhatom, hogy rendkívül élveztük az oktatásban való közreműködést, és örömmel veszünk részt legközelebb is a programban.” – foglalta össze élményeit a Garantiqa egyik önkéntese, Dr. Tüttősi Zoltán jogtanácsos.

A program sikerét jól jelzi, hogy az idei évben több mint 1200 iskola, több mint 200 ezer diákja, mintegy 14 ezer rendhagyó tanóra keretében vett részt a témahéten.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.