2019. február 26. 07:26
MTI

A hivatalok mintegy tizede átvállalja a kiszállítás költségeit, ami a fa árának mintegy ötöde.

A helyhatóságok megkezdték a 12 ezer forintos tüzelőtámogatási utalványok kiosztását - tájékoztatta a Népszavát a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke.

Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere a lap keddi számában elmondta, a hivatalok mintegy tizede átvállalja a kiszállítás költségeit, ami a fa árának mintegy ötöde. A túlnyomó többség ugyanakkor a környékbeli Tüzépeken az igénylő által beváltható, hivatalos önkormányzati papírt állít ki. A legnagyobb arányban fát igényeltek, illetve biztosítanak az önkormányzatok. 

Schmidt Jenő korábbi becslése szerint a kérelmezők 60 százaléka fát, 35 százaléka pelletet/brikettet igényelt, a fennmaradó 5 százalék pedig a többi lehetőséget választotta: palackos vagy PB-gázt, illetve fűtőolajat. A kedvezményezettek elvben még az év végi fűtési szezon elején is élhetnek a lehetőséggel.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne 16 823 forint a havi törlesztőrészlettel vehető fel, a THM 13,69 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék, míg a Raiffeisen Banknál 18 064 forint a törlesztőrészlet, a THM pedig 20,85 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!