2019. augusztus 9. 11:56
mfor.hu

Egy generációval ezelőtt az ifjú párok jelentős része még belföldön, valamelyik üdülőben töltötte a mézesheteket. A 90-es évektől aztán kinyílt a világ, előbb az európai és földközi-tengeri nyaralóhelyek lettek népszerűek, majd ezeket is felváltották az egzotikus nászutak: a Karib-szigetek, Maldív-szigetek és Bora Bora.

Mivel napjainkban már nem igazán lehet úticélok terén újat mutatni, ezért a legújabb trendek a nászút eltöltésének módjában újítanak. Nézzük, milyen irányzatok hódítanak a tengerentúlon!

Egyedül nem megy? Dehogynem!

Egy tökéletes esküvőt megszervezni mindig kimerítő feladat, átélni felejthetetlen élmény, a kipihenésükre, pedig ott a nászút. De mi a helyzet akkor, ha egy pár külön-külön szeretné kipihenni a házasságkötéssel járó fáradalmakat?

Megesik az ilyen, és már neve is van: ez a solomoon, vagy unimmon. Ez az új trend ideális kompromisszumos megoldás lehet arra az esetre, ha a pár egyik tagja inkább tengerparton pihenne, a másik pedig hegyet mászna. Így senkinek sem kell lemondania kedvenc időtöltéséről, a közösen átélt élmények helyett pedig a viszontlátás öröme adhat lendületet az ifjú házasoknak.

Babymoon

Tágabb értelemben a babavárás idején megejtett romantikus utazásokat jelenti, szűkebb értelemben pedig az állapotosan eltöltött mézeshetek gyűjtőneve. A nászútnak ez az újszerű módja nem csak arra alkalmas, hogy a pár kipihenje az esküvői készületeket és közös élményeket szerezzen, hanem utoljára kiélvezheti a gyermekzsivaj nélküli pihenés minden báját.

A leendő anyukáknak, akik a nászút eltöltésének ezt a módját választják, érdemes konzultálniuk orvosukkal, és néhány további szempontot is figyelembe kell venniük. Várandós asszonyoknak nem ajánlott a magas páratartalmú meleg lokáció, de a trópusi betegségek uralta terület is tiltott zónának számít. Viszont jó hír, hogy mostanában egyre több szálloda kínál kényeztető csomagokat kimondottan kismamáknak.

Buddymoon, avagy szólj anyádéknak is

Nehezen elképzelhető, hogy egy pár a mézesheteket családja vagy barátai társaságában szeretné tölteni, de nézzük a jó oldalát! A nászútnak ez az újszerű módja felfogható az esküvői mulatság folytatásaként, a csoportos foglalás lehetősége pedig jóval költséghatékonyabbá teszi hagyományos társainál.

Remélem sikerült egy kis segítséget nyújtanunk az új trendek és szakszavak útvesztőjében. Egyenlőre talán nem kell attól tartani, hogy a nászutak fenti típusai hazánkban is elterjednek, de ezek után legalább már nem okoz döbbenetet számodra, ha egy baráti pár ilyen újszerű módját választja majd a mézeshetek eltöltésének.

Érdekesnek találtad a cikket? Az InStyle életmód rovatában további trendek és ötletek várnak!

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.