2019. augusztus 9. 11:56
mfor.hu

Egy generációval ezelőtt az ifjú párok jelentős része még belföldön, valamelyik üdülőben töltötte a mézesheteket. A 90-es évektől aztán kinyílt a világ, előbb az európai és földközi-tengeri nyaralóhelyek lettek népszerűek, majd ezeket is felváltották az egzotikus nászutak: a Karib-szigetek, Maldív-szigetek és Bora Bora.

Mivel napjainkban már nem igazán lehet úticélok terén újat mutatni, ezért a legújabb trendek a nászút eltöltésének módjában újítanak. Nézzük, milyen irányzatok hódítanak a tengerentúlon!

Egyedül nem megy? Dehogynem!

Egy tökéletes esküvőt megszervezni mindig kimerítő feladat, átélni felejthetetlen élmény, a kipihenésükre, pedig ott a nászút. De mi a helyzet akkor, ha egy pár külön-külön szeretné kipihenni a házasságkötéssel járó fáradalmakat?

Megesik az ilyen, és már neve is van: ez a solomoon, vagy unimmon. Ez az új trend ideális kompromisszumos megoldás lehet arra az esetre, ha a pár egyik tagja inkább tengerparton pihenne, a másik pedig hegyet mászna. Így senkinek sem kell lemondania kedvenc időtöltéséről, a közösen átélt élmények helyett pedig a viszontlátás öröme adhat lendületet az ifjú házasoknak.

Babymoon

Tágabb értelemben a babavárás idején megejtett romantikus utazásokat jelenti, szűkebb értelemben pedig az állapotosan eltöltött mézeshetek gyűjtőneve. A nászútnak ez az újszerű módja nem csak arra alkalmas, hogy a pár kipihenje az esküvői készületeket és közös élményeket szerezzen, hanem utoljára kiélvezheti a gyermekzsivaj nélküli pihenés minden báját.

A leendő anyukáknak, akik a nászút eltöltésének ezt a módját választják, érdemes konzultálniuk orvosukkal, és néhány további szempontot is figyelembe kell venniük. Várandós asszonyoknak nem ajánlott a magas páratartalmú meleg lokáció, de a trópusi betegségek uralta terület is tiltott zónának számít. Viszont jó hír, hogy mostanában egyre több szálloda kínál kényeztető csomagokat kimondottan kismamáknak.

Buddymoon, avagy szólj anyádéknak is

Nehezen elképzelhető, hogy egy pár a mézesheteket családja vagy barátai társaságában szeretné tölteni, de nézzük a jó oldalát! A nászútnak ez az újszerű módja felfogható az esküvői mulatság folytatásaként, a csoportos foglalás lehetősége pedig jóval költséghatékonyabbá teszi hagyományos társainál.

Remélem sikerült egy kis segítséget nyújtanunk az új trendek és szakszavak útvesztőjében. Egyenlőre talán nem kell attól tartani, hogy a nászutak fenti típusai hazánkban is elterjednek, de ezek után legalább már nem okoz döbbenetet számodra, ha egy baráti pár ilyen újszerű módját választja majd a mézeshetek eltöltésének.

Érdekesnek találtad a cikket? Az InStyle életmód rovatában további trendek és ötletek várnak!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.