<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Szerencsére nagyon sokat fejlődött a kutyatartás hazánkban az elmúlt évtizedekben. Sokan élnek, sportolnak vagy éppen dolgoznak kutyákkal. Rengeteg ember foglalkozik azzal, hogy a kutyákkal együtt töltött életük minőségben megfeleljen mind az állatoknak, mind a gazdáiknak. Sokan nevelnek, mentenek, képeznek vagy éppen gyógyítanak állatokat, mind fizikálisan és mentálisan egyaránt. Nagy előrelépés ez a felelős kutyatartásban, de még sok feladat van hátra.

Sztereotípiák

A kutyák szeretet- és feladatéhsége gyakorlatilag kiapadhatatlan. Folyamatosan tanulunk egymástól, együtt fejlődünk, változunk. De vannak olyan előítéletek, sztereotípiák, amiket le kell győznünk a kutyatartásban. Vannak, akiknek a kutyatartás vagy kutyás lét teljesen ismeretlen fogalom, vagy csak negatív tapasztalatuk van. Ők nem látnak mást, mint egy veszélyforrást vagy zavaró tényezőt ezekben az állatokban. Pedig ez nincs így.

És vannak olyanok, akik ugyan nem zárkóznak el, sőt kifejezetten szeretik a kutyákat, de mégsem ismernek vagy félreértenek bizonyos kutyatartás kapcsán felmerült szavakat, kifejezéseket, mint például póráz, hám, szájkosár, kennel.

Magyarázat

A kenel vagy kennel, esetleg kutyabox pont egy olyan szó, amit érdemes kifejteni. Sokan még mindig arra asszociálnak, hogy ez valamiféle börtön vagy büntetés az állatnak, de ez így ebben a formában helytelen. Akik mégis eszerint használják, azok helytelenül cseleksznek, és ez egyáltalán nem elfogadott. Erre mindenképp szeretnék felhívni a figyelmet.

Kinek jó a kutyakennel?

Összefoglalva, sokan élnek együtt a kutyájukkal, és osztják meg az életterüket a kedvencükkel. Ezzel jót akarnak, de nem mindenkinek van erre lehetősége, és vannak kutyák, amiknek kifejezetten szükséges, hogy meglegyen a saját kis birodalma. A kennel akkor jó, ha nem kényszer, ezeknek az állatoknak szükségük van úgymond a saját helyükre, amit birtokolhatnak. Ezeknek a kutyáknak szükséges a nagy élettér, és ehhez hozzátartozik a szabad, nyitott kennel is.

Megfigyelhetjük, hogy amikor nincs kennel, akkor „építenek” maguknak egyet, ásnak egy bemélyedést egy olyan helyen, ami kellőképpen árnyékos, mégis jól belátható onnan a terület, de védett. A kennel pont ebben segít. Ez lehet az a hely, ami csak az övé, itt vannak a legjobb dolgok, a tál kényelmes magasságban van rögzítve, nem csúszkál a földön, friss víz az árnyékban, itt nem szólnak rá, ha összekoszolja, ide nem jöhet másik kutya, ez csak az ő kis birodalma.

Ez nem börtön

Soha nem szabad úgy kezelni, hogy a büntetés eszköze legyen a kennel vagy akár a lakásunk. Mert az egyedüli áldozat maga a kutya lesz. Ezért használjuk úgy a kennelt, amire kitalálták! A SINB-nél számtalan különböző kennelt találsz, nézz körbe náluk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.