<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Fürdőszobánkban kevesebb időt töltünk, mint lakásunk központi tereiben, azonban ébredés után és lefekvés előtt is sokat időzünk itt, ezért érdemes kellő figyelmet fordítani a kialakítására. Legtöbbünknek a tisztaság és a víz jut eszünkbe erről a helyiségről, így a domináns színei leggyakrabban a kék és a fehér. Manapság azonban a divat világából a fürdőszobák világába is kezd beszivárogni a monokróm színvilág. Bár az otthonokban a fekete szín dominanciája ritkának számít, ezzel a luxusszállodák világát csempészhetjük otthonunkba.

A fekete-fehér kombináció egyszerre modern és elegáns választás a fürdőszobában. Mint tudjuk, a fekete szín elnyeli, a fehér visszaveri a fényt, az így létrejövő kontraszttal igazán izgalmas hatást érhetünk el.

Hogyan varázsoljunk magunknak fekete-fehér fürdőszobát?

Elsőre talán nem is tűnik nagy ördöngösségnek a monokróm fürdőszoba kialakítása, azonban kulcsfontosságú a két szín megfelelő arányának megtalálása. A fehér dominanciája esetén a ragyogóan világos felületeket kiválóan bontja meg, tagolhatja a fekete.

Fordított esetben ez a színkombináció gyakran társul minimalista, funkcionalista enteriőrrel, ahol a burkolatok adják a sötét árnyalatokat, míg a szaniteráruk fehér színben ragyognak.

A fehér mosdókon jól mutatnak az olasz Bugnatese gyár fekete csaptelepei modern, illetve klasszikus stílusban. Az Arezzo Design fekete radiátoraival szintén egyedivé lehet tenni a fürdőszobát.

Különböző hatást érhetünk el az eltérő méretű burkolatok alkalmazásával az apró mozaikoktól kezdve a fényes metro csempéken át az egészen nagyméretű burkolólapokig.

Monokróm fürdőszobánknak azonban nem feltétlenül kell a minimalista vonalat követnie. Nagyszerűen mutathat a klasszikus stílus, ahol a fekete-fehér sokkal tagoltabban jelenik meg akár a mintás csempéken, a díszes lámpákon és az egyéb kiegészítőkön.

Ha e két kontrasztos szín közé egy kis fa felületet is becsempészünk, sokkal melegebbé, természetközelibbé tudjuk varázsolni fürdőszobánkat, természetes megvilágítás esetén pedig zöld növényzettel oldhatjuk a viszonylagos ridegséget.

Amennyiben monokróm fürdőszobánkban a fekete szín a hangsúlyos, akkor a sötét felületek komorságának enyhítése érdekében kiemelkedő figyelmet kell fordítani a megvilágításra. Ebben segítséget nyújt, hogy ma már számtalan stílusú és színű (akár fekete is!) világítótest áll a vásárlók rendelkezésére.

Fürdőszobát feketén

A fekete-fehér trendnél is frissebb az az irányzat, hogy a fekete szín a Fürdőszoba-Szaniter Shopnál kapható szaniter termékek között is egyre inkább teret nyer. Ezeket sötét burkolatokkal párosítva megvalósítható akár egy tökéletesen fekete fürdőszoba, de fehér burkolatokkal kombinált fürdőkáddal és mosdókagylóval is igazán meghökkentő hatás érhető el. Sőt, a fekete színnel eltérő vizuális hatás érhető el aszerint, hogy fényes vagy matt felületű termékeket választunk.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.