<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A budapestiek átlagosan sokkal olcsóbban köthetnek kgfb-t, mint egy éve - a vidékieknél nincs csökkenés, de ott korábban áremelkedés sem volt. Sokkal kevesebb lett a taxis, fizetniük is kevesebbet kell.

44 ezer forintot fizet egy átlagos autós

11 százalékkal esett a budapesti személyautók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állománydíja az idei III. negyedévben 2020 azonos időszakához képest. Az országos átlagos állománydíj 44 ezer forint, ami megegyezik az előző negyedéves értékkel, az előző évi adathoz képest viszont 3 százalékkal alacsonyabb - derül ki a Magyar Nemzeti Bank friss negyedéves KGFB-indexéből.

A Budapesten kívüli átlagdíj nem változott, de ott korábban nem is történt a budapestihez hasonló emelkedés - hívja fel a figyelmet az MNB, így tehát a mostani fővárosi árcsökkenés a korábbi áremelkedés korrekciójának is tekinthető.

Illusztráció: depositphotos.comIllusztráció: depositphotos.com

A segédmotorok és a nagyobb buszok kivételével az egyedi szerződések esetében 3-10 százalékkal mérséklődtek a díjak. A legnagyobb elmozdulás a teherautók, vontatók és nehézpótkocsik piacán történt.

Megint nagyot esett a taxisok biztosításának ára - rengetegen adták vissza az engedélyt

A taxik esetében az átlagdíjak az előző negyedév visszaesését követően ismét jelentősen, 22 százalékkal csökkentek. Ezt részben a taxisok számának csökkenése okozhatja (a tavalyi első negyedévhez képest több, mint 1000 darab szerződéssel hétezres nagyságrendre csökkent).

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.