2019. október 15. 14:08
-

A biztonságos közlekedés nem csak a megfelelő helyzetfelismerésen múlik, hanem azon is, milyen állapotban van a gépjármű. Sokan azonnal a gumikra asszociálnak, pedig ezeken felül az olyan területek is figyelmet érdemelnek, mint a hűtőfolyadék, az olajszint, vagy a féktárcsák szükséges cseréje. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan spórolni szeretnének mindezeken, ám ennek nem csak a közlekedés biztonsága láthatja kárát, hanem a gépjármű időtálló minősége is.

Mindannyiunk ismer jó esetben legalább egy olyan autószerelőt, akinél a legjobb kezekben tudhatjuk a négykerekűt. A szakértelmen túl a munkavégzés gyorsasága sem elhanyagolható. Ha nap mint nap használatban van az autó, akkor igen nehéz lehet nélküle megoldani a mindennapokat, pláne akkor, ha kisgyerekek is vannak a családban. Korántsem mindegy tehát, hogy milyen hamar készül el a gépjármű a kisebb vagy nagyobb javítások esetén. Természetesen a megbízhatóság mellett sem mehetünk el, hiszen a várható költségek és az alkatrészek árai akár jelentősen képesek megdobni az aktuális kiadásokat. Ha nem szeretnénk, hogy rajtunk gazdagodjanak meg a szerelők, akkor célszerű körültekintően választani a szervizek között.

Persze nem minden munkálatot szükséges szakemberre bízni, hiszen például a hűtőfolyadékot magunk is utántölthetjük, vagy egyes autók esetében az izzócsere is gond nélkül kivitelezhető. Alapvetően elmondható, hogy a régebbi modellek rendszerint egyszerűbb felépítéssel rendelkeznek, így ezeknél viszonylag sok olyan feladat van, amit magunk is elvégezhetünk. A mindenféle extrával ellátott, legújabb modellek kapcsán azonban hasznosabb lehet, ha inkább profira bízzuk a javításokat.

Fontos, hogy az olajcserére, a fékbetétekre, a vezérmű-szíj állapotára rendszeresen odafigyeljünk, ellenkező esetben akár komolyabb problémák is felléphetnek. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy inkább törekedjünk a kisebb javítások mihamarabbi elvégzésére, minthogy később, de egy sokkal nagyobb kiadás várjon ránk. Az autoalkatreszonline24.hu oldal lehetőséget ad az alapvető szerszámok beszerzésére.

Az online rendelést akár okostelefonon keresztül is le lehet adni, ebben nyújt nagy segítséget az autóalkatrész app. Az egyszerűen áttekinthető kínálatban minden autós rábukkanhat azokra a felszerelésekre, készítményekre, autós kiegészítőkre, amelyekre aktuálisan szükség van. A hasonló lehetőségeknek köszönhetően bárhol, bármikor utána lehet nézni az áraknak, vagy beszerezni a javításhoz szükséges alkatrészeket.

Legyen az egy egyszerű csavarkulcs, kerékkulcs vagy emelő, az online kínálatban mindenki rábukkanhat azokra a darabokra, amelyek nélkülözhetetlenek számára az otthoni javításokhoz, szerelési feladatokhoz. Természetesen a komolyabb munkálatokat mindenképpen szakemberre érdemes bízni, csakúgy, mint az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicserét. A téma mellett egyre kevésbé mehetünk el, hiszen a nyarakhoz hasonlóan, gyakran teleink is igen szélsőségesek.

A téli abroncs messze különbözik a nyáritól mind alapanyagában, mind felületi kialakításában. Nem véletlen, hogy a szakemberek a hét fokos hőmérséklet közeledtéhez már mindenképpen ajánlják a cserét. Ha a tavalyi gumik a 4mm-es kritikus profilmélység felé közelítenek, akkor feltétlenül új szett beszerzése javasolt. Ugyan szükség esetén egy-egy gumicserét elvégezhetünk házilag is, de a gyorsaság és a garantált biztonság érdekében célszerű a gumiváltáskor inkább szakember segítségét kérni. Ne feledje, a gépjárművel kapcsolatban felmerülő költségek minden esetben saját és szerettei biztonságát szolgálják!

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.