1p

Hat éve nem történt olyan a forinttal, mint az idén.

Ilyenkor, az év végéhez közeledve sokszor láthattuk elkeseredve forintunk főbb devizákkal szembeni leértékelődését. A Magyar Nemzeti Banknál 2007-től elérhető statisztikai adatok azt mutatják, hogy ez a sajnálatos fejlemény az utóbbi 16 alkalomból (2007-2022 között) 11 ízben fordult elő. Ezen belül az utóbbi öt esztendőben, 2017-2022 között a forint évről évre gyengébben zárt a főbb devizákkal (az euróval, az amerikai dollárral és a svájci frankkal) szemben, mint ahol nyitott.

Most megvan az esély arra, hogy ez a negatív tendencia megtörjön. Az euróval szemben a forint közel 5 százalékkal áll erősebben, a dollárral szemben még nagyobb teret nyert, csaknem 8 százalékkal kell most kevesebbet fizetni a zöldhasú egységéért, s bár a svájci frank viszonylatában nem szerepelt olyan jól a törvényes fizetőeszközünk, azért ott is sikerült 0,8 százalékot nyernie.

Hogy merre tovább, azt laptársunk, a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár árfolyamoldalán Ön is figyelemmel kísérheti.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!