<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az állam ugyanis csak idén már 600-800 milliárdot bukhatott a magas energiaárak miatt.

Holoda Attila energetikai szakértő az RTL Híradónak nyilatkozott, és elmondta, hogy számításai szerint csak az idei évben már 600-800 milliárd forintnyi veszteséget szenvedhetett el a magyar állam a piaci energiaárak és a rezsicsökkentett árak közti nagy különbség miatt.

Ezért úgy gondolja, hogy sokáig nem tarthatók fenn a mostani árak, és emelés jöhet, bár ez véleménye szerint valószínűleg nem lesz drasztikus.

Orbán Viktor korábban a magyar gazdasági növekedés mértékétől és az uniós rendelkezésektől tette függővé a rezsicsökkentés fenntartását. Utóbbi érdekében a széndioxid kvótarendszer felfüggesztését, a bioüzemanyagok kötelező felhasználásának elengedését, illetve az áram és a gáz nagykereskedelmi árának szétválasztását javasolta az uniónak a magyar kormányfő. Holoda szerint viszont ezeket a feltételek nem lesznek elfogadhatóak Brüsszel számára, mivel ellentmondanak például a széndioxid-kibocsátás csökkentését célzó terveknek.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.