1p

Az állam ugyanis csak idén már 600-800 milliárdot bukhatott a magas energiaárak miatt.

Holoda Attila energetikai szakértő az RTL Híradónak nyilatkozott, és elmondta, hogy számításai szerint csak az idei évben már 600-800 milliárd forintnyi veszteséget szenvedhetett el a magyar állam a piaci energiaárak és a rezsicsökkentett árak közti nagy különbség miatt.

Ezért úgy gondolja, hogy sokáig nem tarthatók fenn a mostani árak, és emelés jöhet, bár ez véleménye szerint valószínűleg nem lesz drasztikus.

Orbán Viktor korábban a magyar gazdasági növekedés mértékétől és az uniós rendelkezésektől tette függővé a rezsicsökkentés fenntartását. Utóbbi érdekében a széndioxid kvótarendszer felfüggesztését, a bioüzemanyagok kötelező felhasználásának elengedését, illetve az áram és a gáz nagykereskedelmi árának szétválasztását javasolta az uniónak a magyar kormányfő. Holoda szerint viszont ezeket a feltételek nem lesznek elfogadhatóak Brüsszel számára, mivel ellentmondanak például a széndioxid-kibocsátás csökkentését célzó terveknek.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!