<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Néhány évvel ezelőtt, amikor a forinthitel-kamatok elviselhetetlenül magasak voltak, biztosan kevesen gondolták volna, hogy egyszer annyira népszerű pénzügyi termékek lesznek a személyi kölcsönök, hogy a bankok azon fognak dolgozni, hogy minél hamarabb piacra tudják dobni a személyi kölcsönök online változatát.

Törvénymódosításra is szükség volt

Természetesen a korábbi jogszabályok nem tették lehetővé az ügyfelek online azonosítását, így egyszerűen nem volt lehetőség kizárólag online formában igényelhető kölcsönt nyújtani. De nézzük is meg, mi okozta az online személyi kölcsönök ilyen módon való terjedését.

Első fontos szempont a hitelkamatok csökkenése volt

A kamatkörnyezet kedvezőbbé válása volt az alapja annak, hogy a korábban extra drága személyi kölcsönök elérhetővé kezdtek válni a szélesebb rétegek számára is. Így nemcsak azok a szolgáltatók kezdtek el perspektívát látni ebben a szegmensben, amelyek szemérmetlenül magas kamatokkal sújtották azokat a személyeket, akik kénytelenek voltak valamilyen körülmény miatt felvenni egy olyan kölcsönt, ami gazdasági szempontból szinte biztos, hogy nem érte meg.

Előjöttek a bankok is az egyre kedvezőbb ajánlatokkal, és az MNB folyamatos kamatcsökkentése következményeként egyre elérhetőbbé váltak a személyi kölcsönök. Ha ma megnézzük a piacot, és valamelyik pénzügyi összehasonlító oldalon, mint például az instacash.hu-n, kölcsön iránt érdeklődünk, azt látjuk, hogy a THM - teljes hiteldíj mutató - sok esetben kevesebb, mint 10%, Ez pedig a korábbi, akár 35% THM-ek világa után óriási előrelépés.

Miben mások az online kölcsönök?

A vezető pénzintézetek legújabb termékei, az online formában igényelhető kölcsönök már egy más világot jelentenek. Eljött az idő, amikor úgy tudunk pénzhez jutni, hogy be se kell tennünk a lábunkat a bankfiókba. Az interneten keresztül, online formában van lehetőségünk lebonyolítani a teljes igénylési folyamatot. Ennek a kulcsa a videón keresztül történő azonosítás. Ez a forradalmi lehetőség nemcsak csökkenti a bankok költségeit, hanem az igénylők számára is egy óriási kényelmi faktort jelent. Úgy tűnik, hogy - a mai világban, amikor akár egy fél órán belül hozzájutunk a kölcsönhöz, és például felhasználhatjuk egy magánorvosi praxisban egy vizsgálatra, ráadásul egészségpénztári számlával kombinálva még a kamatokat is megspórolhatjuk - elmondhatjuk, ez a jövő. Annyira ez, hogy van olyan pénzügyi összehasonlító weboldal, az instacash.hu, amely kizárólag online kölcsönökre fókuszál. És a PSD2 nyújtotta lehetőségekről még nem is beszéltünk, de ez egy másik cikk témája lehetne.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.