2p

A lemondásról nem gondolkozott a kamarai elnök, bár ő puhább döntést javasolt volna.

Megszólalt az RTL Híradójában Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki korábban elsőként vetette fel a kata átalakítását, szigorítását. Parragh László elmondása szerint a kata "puhább" átalakítását javasolta, de "politikai döntés született", bár ő figyelmeztette a kormányt arra, hogy ez felháborodást válthat ki.

Ugyan állítása szerint érveit általában meghallgatják a kormányban, a mostani döntésnél, elsősorban a változtatás nem januári, hanem már szeptemberi bevezetésénél nem vették figyelembe a véleményét. Kijelentette viszont:

"tulajdonképpen az is lehet, hogy ez a döntés a helyes, ki fog derülni",

bár azt elképzelhetőnek tartja, hogy némi változtatásra, "polírozásra" szorul majd az egy nap alatt benyújtott és elfogadott törvény, amely gyakorlatilag megszünteti a katát eddigi formájában.

Az őt ért bírálatokkal kapcsolatban azt mondta: neki a munkavállalók 86 százalékát is képviselnie kell, akik rendesen adóznak és járulékot fizetnek. A hoppon maradó katásoknak elsősorban azt javasolja, hogy próbáljanak visszatérni a munkaerőpiacra, de szerinte „számtalan olyan technika van, ami ezt megoldja”.

A teljes interjú itt is megtekinthető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!