<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A lemondásról nem gondolkozott a kamarai elnök, bár ő puhább döntést javasolt volna.

Megszólalt az RTL Híradójában Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki korábban elsőként vetette fel a kata átalakítását, szigorítását. Parragh László elmondása szerint a kata "puhább" átalakítását javasolta, de "politikai döntés született", bár ő figyelmeztette a kormányt arra, hogy ez felháborodást válthat ki.

Ugyan állítása szerint érveit általában meghallgatják a kormányban, a mostani döntésnél, elsősorban a változtatás nem januári, hanem már szeptemberi bevezetésénél nem vették figyelembe a véleményét. Kijelentette viszont:

"tulajdonképpen az is lehet, hogy ez a döntés a helyes, ki fog derülni",

bár azt elképzelhetőnek tartja, hogy némi változtatásra, "polírozásra" szorul majd az egy nap alatt benyújtott és elfogadott törvény, amely gyakorlatilag megszünteti a katát eddigi formájában.

Az őt ért bírálatokkal kapcsolatban azt mondta: neki a munkavállalók 86 százalékát is képviselnie kell, akik rendesen adóznak és járulékot fizetnek. A hoppon maradó katásoknak elsősorban azt javasolja, hogy próbáljanak visszatérni a munkaerőpiacra, de szerinte „számtalan olyan technika van, ami ezt megoldja”.

A teljes interjú itt is megtekinthető.