2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

Most a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma nyújtotta be a kívánságlistát.

15. kongresszusát tartotta szombaton a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF). A szervezet a technikai beszámolókon túl megfogalmazott egy sor követelést is a következő Orbán-kormánynak, melyeket hétfőn körbeküldött közleményükben foglaltak össze. A szövegből idézzük:

  1. Követeljük a háromoldalú országos, általános hatáskörű érdekegyeztető intézmény visszaállítását, az ágazati kollektív szerződések rendszerének kiterjesztését, a párbeszéd bizottságok munkájának érdemivé tételét.
  2. A munka világára, a szakszervezetekre és a sztrájkjogra vonatkozó jogszabályokat harmonizálják az ILO egyezségokmányok és az EU vonatkozó direktívái szerint.
  3. Követeljük a közszolgálati jogállások kinevezési, képzési, minősítési és javadalmazási szabályainak egységes elvű rendezését a kezdő illetménytételek általános rögzítését a minimálbérhez, és a felsőfokú végzettséghez kötött beosztások diplomás bérminimumának meghatározását.
  4. Követeljük a kiskeresetű alkalmazottaknak járó adójóváírás és a béren kívüli juttatások rendszerének általános visszaállítását. A minimálbér nettó összege érje el a létminimumot, és ennek érvényesülnie kell a nyugdíjminimumban is!
  5. Követeljük az azonos munkáért, azonos bér elvének következetes és jogszabályokkal garantált érvényesítését. Meg kell szüntetni azt a tarthatatlan helyzetet, amely szerint az azonos beosztásban dolgozó nők keresete Magyarországon átlagosan 17%-al kevesebb, mint a férfi munkavállalóké. 
  6. Követeljük, hogy a Magyar Államkincstár és a nemzetgazdaság valamennyi foglalkoztatást végző szervezete a jogszabályok erejénél fogva legyen kötelezett a szakszervezeti tagdíjak levonásában és továbbításában közreműködni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.