<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Most a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma nyújtotta be a kívánságlistát.

15. kongresszusát tartotta szombaton a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF). A szervezet a technikai beszámolókon túl megfogalmazott egy sor követelést is a következő Orbán-kormánynak, melyeket hétfőn körbeküldött közleményükben foglaltak össze. A szövegből idézzük:

  1. Követeljük a háromoldalú országos, általános hatáskörű érdekegyeztető intézmény visszaállítását, az ágazati kollektív szerződések rendszerének kiterjesztését, a párbeszéd bizottságok munkájának érdemivé tételét.
  2. A munka világára, a szakszervezetekre és a sztrájkjogra vonatkozó jogszabályokat harmonizálják az ILO egyezségokmányok és az EU vonatkozó direktívái szerint.
  3. Követeljük a közszolgálati jogállások kinevezési, képzési, minősítési és javadalmazási szabályainak egységes elvű rendezését a kezdő illetménytételek általános rögzítését a minimálbérhez, és a felsőfokú végzettséghez kötött beosztások diplomás bérminimumának meghatározását.
  4. Követeljük a kiskeresetű alkalmazottaknak járó adójóváírás és a béren kívüli juttatások rendszerének általános visszaállítását. A minimálbér nettó összege érje el a létminimumot, és ennek érvényesülnie kell a nyugdíjminimumban is!
  5. Követeljük az azonos munkáért, azonos bér elvének következetes és jogszabályokkal garantált érvényesítését. Meg kell szüntetni azt a tarthatatlan helyzetet, amely szerint az azonos beosztásban dolgozó nők keresete Magyarországon átlagosan 17%-al kevesebb, mint a férfi munkavállalóké. 
  6. Követeljük, hogy a Magyar Államkincstár és a nemzetgazdaság valamennyi foglalkoztatást végző szervezete a jogszabályok erejénél fogva legyen kötelezett a szakszervezeti tagdíjak levonásában és továbbításában közreműködni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.