2018. július 11. 09:50
mfor.hu

2018 első negyedévében mintegy 35 százalékkal nőtt az OTP Banknál az online személyi kölcsönök volumene az előző év azonos időszakához képest. Az idei év első három hónapjában pedig közel 1,3 milliárd forintnyi online személyi kölcsönt folyósított a hitelintézet ügyfelei számára.

A kiemelkedő eredményt látva az OTP Bank tovább egyszerűsítette az online személyi kölcsönök igénylési folyamatát: mostantól azon ügyfelek is igényelhetnek online személyi kölcsönt, akiknek a fizetése nem OTP-s folyószámlára érkezik.

A személyi kölcsön egy számítógép segítségével akár otthonról is igényelhető a nap 24 órájában, a hét minden napján. 

Elsősorban a január volt erős, hiszen az az online személyi kölcsön igénylések száma több mint 50 százalékkal nőtt 2017 januárhoz képest.Az online ügyintézés lehetőségére különösen Budapesten és Pest megyében van nyitottság: az elektronikus igénylések több mint harmada a központi régióból érkezett. Ezt az igénylési módot főleg a férfiak vették igénybe 2018 első negyedévében; az online igénylők kétharmada férfi volt, míg a fióki igénylések közel egyenlő arányban oszlottak meg a nemek között.

Látva 2018 első négy hónapjának piaci statisztikáit, a szakértők szerint az idei növekmény – a korábbi 20 százalék körüli piaci várakozásokhoz képest – akár 60 százalék is lehet az előző év azonos időszakához képest, amely egyértelműen a felfűtött versenynek és a megnövekedett keresletnek köszönhető.