3p

Vajon miért most volt itt az ideje annak, hogy Pintér Sándor belügyminiszter hozzányúljon az abortusz szigorításához? El lehet ezzel egyáltalán bármit is érni? És miért nem állt ki senki a kormányból, hogy szóljon a nagy felháborodást kiváltó témában? Ezekről a kérdésekről beszélget az Mfor.hu podcast műsorában, a Közbeszédben Litván Dániel újságíró és Székely Sarolta, az Mfor.hu és a Privátbankár.hu felelős szerkesztője.

Bő egy hete annak, hogy Pintér Sándor aláírásával megjelent egy rendelet, mely az abortusztörvény módosításáról, szigorításáról szól. Az időzítés meglehetősen érdekes, hiszen mindeközben súlyos gazdasági problémákkal és kihívásokkal néz szembe az ország és a társadalom. Valamiért a kormány mégis úgy érezte, itt az ideje ennek a lépésnek. Vajon egy gumicsont lenne, vagy lakmuszpapírként használják az intézkedést további módosításokhoz?

Noha az teljesen világos, hogy a kormány 2010 óta a termékenységi ráta növelését és a gyermekvállalás ösztönzését tűzte ki egyik zászlajára, az mégis megkérdőjelezhető, hogy ez az intézkedés szolgálhat-e hasonló célokat. Egyáltalán hova vezethet az intézkedés? - fejtegették kollégáink az Mfor.hu Közbeszéd című podcast-műsorában, ahol lapcsaládunk kollégái kötetlen, de nem komolytalan formában fejtik ki véleményüket aktuális gazdasági kérdésekről, történésekről és közéleti témákról.

Eheti műsorunkban az abortusz módosítása mellett arra is kitérnek kollégáink, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy a számos családpolitikai intézkedés ellenére nem nő úgy a gyermekvállalási kedv, ahogy azt a kormány szeretné, illetve, ami a cél lenne. Hol hibázik a kormány nézőpontja? - vetődik fel a kérdés, mely továbbvezet oda, hogy vajon a hatalmon lévők tényleg ennyire fekete-fehérnek és ennyire csak és kizárólag pénzkérdésnek és szigor kérdésének vélik ezt a témát?

Legfrissebb podcast adásunkban újságírónk, Litván Dániel és lapunk felelős szerkesztője, Székely Sarolta próbál ezekre a kérdésekre választ adni.

A beszélgetést itt hallgathatja meg:

A beszélgetést 2022. szeptember 22-én rögzítettük.

Hogyan hallgassunk podcastet?

A podcastet a fenti lejátszóval az mfor.hu és a privatbankar.hu oldalán is meghallgathatja.

Az optimális podcast-élményhez a podkaszt.hu korábbi leírását idézzük.

A podkaszt lételeme hogy nem kell helyhez kötve hallgatni. Ezért legjobb élményt a eszközökön nyújtják, legyen az akár telefon, akár tablet. Ebből kifolyólag az ezen eszközökre írt programok is nyújtják a legtöbb szolgáltatást. Például:

- Saját kereshető adatbázis
- Lassított / gyorsított lejátszási sebesség
- Könyvjelzők, fejezetek
- Adásnaplók megjelenítése

Ezeket szinte az összes nagyobb lejátszó tudja, de attól függően hogy milyen eszközön szeretnéd hallgatni,  itt találhatsz párat induláshoz >>

Ezekben a lejátszókban megtalál minket Klasszis podcast néven! Május 10-étől kéthetente új adásainkkal is találkozhat ezeken a linkeken. Addig is:

A műsor oldala az Anchor FM-en >>

Kövessen és hallgasson minket Spotify-on! >>

Podcastünk az Apple Podcasts-en >>

A podcast RSS feedje itt található >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!