<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Sofitel értékesítésére pályázatot ír ki az Indotek Csoport. 

Pályázatot írtunk ki a Sofitel értékesítésére, amire az Equilor Alapkezelő Zrt. nyújtotta be a legjobb ajánlatot, az egyik általa kezelt alap nevében – közölte az Index érdeklődésére Jellinek Dániel, az Indotek Csoport alapítója és vezérigazgatója.

Hasonló okokból válik meg az Indotek Csoport a Sofiteltől, mint tette azt a Gellért szállóval. Fotó: Mfor/Mester Nándor
Hasonló okokból válik meg az Indotek Csoport a Sofiteltől, mint tette azt a Gellért szállóval. Fotó: Mfor/Mester Nándor

A patinás budapesti hotelt több mint három éve vásárolta meg az Indotek Csoport, azzal a céllal, hogy azt nagyszabású értéknövelő beruházás keretében megújítsa. Jellinek szerint az újjáépítési tervek elkészültek, és a felújítás előkészítő munkálatai is megkezdődtek. Időközben a hotel mellett elhelyezkedő ingatlant is megvásárolták, mely tranzakcióval egy komplex ingatlanfejlesztés valósulhat meg, ezzel az értékteremtés egy fontos szakasza zárul most le.

A lap azt is megírta, hogy a felújítás következő fázisa maga a hotelfejlesztés és -üzemeltetés, ami a vállalatcsoport jelenlegi üzleti stratégiájában nem szerepel prioritásként, fő tevékenységi szegmense ugyanis továbbra is a válságba jutott ingatlanok és vállalatok akvirálása. Jelenleg is több olyan ígéretes befektetési célpontot látnak Magyarországon, valamint külföldön, amelyek a turisztikai ágazatnál magasabb hozammal kecsegtetnek. A magasabb hozamú felvásárlások érdekében időről időre bizonyos eszközöket értékesítenek, és a realizált profitot, illetve a felszabadult tőkét más akvizíciókra tudják fordítani. Tavaly év végén a Gellért Szállótól is hasonló megfontolásból váltak meg – jelezte Jellinek Dániel, aki az Indexnek megerősítette a Sofitel eladását.