2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csak nem akkugyárnézőbe jöttek? Itt vannak a legfrissebb adatok a turizmusról.

A turisztikai szálláshelyekre vonatkozó legfrissebb, 2024. februári adatait közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Néhány fontos adat:

  • A vendégek száma összességében 23, a vendégéjszakáké 19 százalékkal nőtt a turisztikai szálláshelyeken. A vendégéjszakák 74 százalékát a kereskedelmi szálláshelyek adták, ahol a forgalom 18 százalékkal volt nagyobb az előző évinél. A magán- és egyéb szálláshelyeken 21 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak, mint egy évvel korábban.
  • A belföldi vendégek száma 16, a vendégéjszakáké 14 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. A Balatonnál 25, Budapesten 9,9 százalékkal emelkedett a turisztikai szálláshelyeken eltöltött belföldivendég-éjszakák száma.
  • A külföldi vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A külföldivendég-éjszakák száma valamennyi turisztikai térségben bővült az előző évhez képest, a legnagyobb mértékben Debrecen, valamint Tokaj és Nyíregyháza térségében 63, illetve 55 százalékkal. Budapesten 26, a Balatonnál 9,3 százalékkal emelkedett a turisztikai szálláshelyeken eltöltött külföldivendég-éjszakák száma

A közölt számokról délután bővebb elemzéssel is jelentkezünk.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!