<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

A Duna, a Balaton, a természet szeretete, fenntarthatóság, bringázás, ligetek – ezek az idei, február 23-26. között tartandó Utazás kiállítás fő jelszavai, amelyről Tihanyi Klára, a Hungexpo stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója tartott tájékoztatót - stílszerűen a Dunán.

2023-ban is folytatjuk kiállítóinkkal a közös építkezést, hogy Magyarország első számú turisztikai seregszemléje a lehető legmagasabb szinten szolgálja ki mind az üzleti partnerek, mind a látogatók igényeit – emelte ki Tihanyi Klára. Az Utazás kiállítás és a Karaván Szalon ismét a Budapest Boat Show-val egy időben vonultatja fel az ágazat legjavát.

lyenkor mindig közzé szokták tenni, hány ország és kiállító képviselteti magát, nos, idén 34 ország és 100 kiállító, de nemcsak ez a fontos. Hanem, hogy a szakemberek találkozzanak egymással, valamint a világot látni kívánó látogatók – akiket idén csábító, értékes ajándékok várnak – sokféle színes programon vehessenek részt. Például a tavaly is nagy sikerű Afrika Expo-n, amely idén is része a kiállításnak.

Az Utazás kiállítás és a Karaván Szalon ismét a Budapest Boat Show-val egy időben vonultatja fel az ágazat legjavát. Fotó: Depositphotos
Az Utazás kiállítás és a Karaván Szalon ismét a Budapest Boat Show-val egy időben vonultatja fel az ágazat legjavát. Fotó: Depositphotos

Orchideák, színes orchideák - Afrikából

Díszvendégekben idén nincs hiány. A külföldi desztinációt Madagaszkár képviseli, ez a szépséges, Afrika partjához közel eső sziget, ahol 80 endemikus faj él. Randrianasolo Lalarison Richard, Madagaszkár tiszteletbeli konzulja magyarul köszöntötte a jelenlévőket és ígért hazájában feledhetetlen kalandokat, a tengerparti nyaralásoktól a korallzátonyok tanulmányozásáig.

A kőbányai vásárvárosban 150 négyzetméteres standdal lesznek jelen, ahol egymást érik majd a kulturális, kulináris és népművészeti programok. Az orchidea imádóknak – számuk itthon sem kevés – érdekes lehet, hogy a szigetországban ezer fajta található eme elbűvölő virágból. Az is meglepő, hogy csak a lemúrok 100 fajjal képviseltetik magukat.

Bringázz egész évben

Az egyik belföldi díszvendég a BalatonBike 365, amelyről Princzinger Péter, az MTSZA elnöke tartott tájékoztatót. A BalatonBike365 célja, hogy teljeskörű információt nyújtson és szolgáltatásokat ajánljon a magyar tengert és környékét kerékpáron felfedezni vágyók számára, de nemcsak a fő szezonban.

Weboldalukkal és applikációjukkal a tó környékére kalauzolnak el, több százféle turisztikai és gasztronómiai szolgáltatást ajánlva. A látogatók ingyenesen kipróbálhatják a tesztpályán a csaknem 100 E-bike-ot. A kerékpárok használatához bukósisakot is biztosítanak.

Szenzáció lehetne a Duna

A Budapest Boat Show díszvendége a Duna. Tegyük hozzá: végre. Évtizedek óta nem használjuk ki a folyó nagyszerű adottságait. Még mindig kevesen hajóznak rajta, és a partján lévő települések sem tekintik szerencsés adottságnak e hatalmas folyamot.  Azt már az újságíró teszi hozzá, hogy némely kisebb településeken gyakorlatilag semmire sem „használják”, kevéssé gondolják turisztikai csáberőnek, pihentető, szórakoztató programok helyszínének. Infrastruktúrát sem építenek rá vagy a partjára.

Szécsényi Réka, a Budapest Boat Show képviseletében nagyszabású terveket vázolt fel, a folyó turisztikai „felvirágoztatása” érdekében.

Turisztikai attrakció lett a Liget

De ki sem kell mozdulnunk Budapestről, hogy izgalmas látnivalókban, újdonságokban legyen részünk. Puczkó László turisztikai és vendégélmény szakértő számolt be a Liget Budapest Projektről, amely idén a kulturális díszvendég. A Liget Budapest ma a kontinens   egyik legnagyobb léptékű, sokszorosan díjnyertes, kulturális tartalmú városfejlesztési programja.

Ami a szakmai rendezvényeket illeti, a korábbi évekhez hasonlóan lehetőség nyílik az üzleti kapcsolatok ápolására, új partnerségek kialakítására és a piac trendjeinek megismerésére. Bizonyára sokan érdeklődnek majd az Egészségturizmus – Fenntartható fejlődés című konferencia előadásai iránt.