2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Akár a 30 százalékukat is bezárhatják a Magyar Turisztikai Ügynökség magas elvárásai miatt.

Akár a magánszálláshelyek 30 százalékát is bezárhatják, annyira magasak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) elvárásai – írja a 444.hu. A lap egy balatonnál olcsó szobát kiadó szállásadó példáját hozta fel, aki kétcsillagos minősítést akart szerezni, de amikor kijött a vizsgabizottság, egészen kicsinyes dolgokba kötöttek bele.

Teljesíthetetlen elvárások? Fotó: Szallas.hu
Teljesíthetetlen elvárások? Fotó: Szallas.hu

Mint például, hogy

  • más volt a csempe a konyhában és a fürdőszobában,
  • nem tetszett nekik a hálószoba tapétája,
  • kiemelve fotózták le az apróbb hibákat.

A szálláshelynek 90 napot adtak, hogy javítsa a hibákat, ami 2 millió forintba került volna. A szállásadó szerint ők direkt az olcsó kategóriában biztosítottak szálláslehetőséget azoknak, akik egész évben spórolnak, hogy pár napot a Balatonon tölthessenek.

Az új minősítési rendszerrel “megfosztják attól a jogtól a kisembert, hogy évente egyszer nyaralhasson egyet a Balatonon, mivel jelenleg az összes olyan szálláshelyet bezárják ami az olcsóbb kategóriába tartozik” – idézte a lap.

Volt olyan szállásadó, akinél ugyan meglett volna a 4 csillagos minősítéshez szükséges pontszám, de az "összbenyomás" alapján csak két pontosra minősítették az illetékesek.

A szállásadóknak egy 109 pontból álló listának kell megfelelni a minősítéshez.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!