<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Tegnap rengeteg járatot töröltek az amszterdami repülőtéren, mára valamit javult a helyzet.

A nap folyamán helyreállhat a rendes menetrend, és az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér ismét a megszokott módon fogadhat utasokat és indíthat repülőgépeket, miután a KLM holland légitársaság szombat este minden, Európából érkező járatot törölt - közölte az NL Times című, angol nyelvű holland hírportál az amszterdami légikikötő információira hivatkozva vasárnap.

A holland légitársaság szombat este azért törölte az Amszterdamba érkező járatokat, mert a rossz időjárási viszonyok miatt nem indulhattak repülőgépek a Schiphol nemzetközi repülőtérről, így túlzsúfoltság alakult ki a légikikötőben, amely már nem volt képes több utast fogadni.

A holland hírportál szerint René de Groot, a KLM ügyvezető igazgatója kijelentette: vasárnap "nehéz napra számítanak", ugyanis minden igyekezet ellenére várhatóan csak a nap végére áll helyre a repülőtér rendes menetrendje. Elmondta, hogy az előző esti kedvezőtlen időjárási viszonyok és a kifutópálya karbantartása dominóeffektust előidézve okozott fennakadásokat szombaton. A KLM arra számít, hogy a légitársaság a korábbi terveknek megfelelően vasárnap ismét teljes körűen tud működtetni minden járatot anélkül, hogy a szombati esethez hasonlóan ismét üres gépek indulnának Amszterdamba az európai állomásokról a túlzsúfoltság elkerülésére - mondta.

A napilap beszámolója szerint szombaton este a KLM 42 járata tért vissza üresen az amszterdami légikikötőbe annak elkerülésére, hogy az átszálló utasok beláthatatlan időre a repülőtéren rekedjenek.

A KLM arra számít, hogy az előző napi fennakadások miatt feltorlódott utasok magas száma ellenére elkerülhető lesz a szombatihoz hasonló intézkedés újbóli bevezetése, noha az esős és szeles időjárás továbbra sem kedvez a repülőgépek indulásának és fogadásának - tették hozzá.

 
 

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.