<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Van egy jó hírünk azoknak, akik az ázsiai országba vágynak.

Japán a koronavírus-járvány miatti kétéves korlátozást követően fokozatosan megnyitja az országot a külföldi turisták előtt, akik azonban csak bizonyos feltételek mellett léphetnek be az országba - derült ki a Japán Turisztikai Ügynökség közleményéből.

Az újranyitás első szakaszában, június 10-től csak a szervezett turistacsoportokat engedik be. A látogatókat kísérő utazási iroda idegenvezetőinek ügyelniük kell, hogy a külföldiek viseljenek maszkot. Az idegenvezetőknek az utazás minden egyes szakaszában gyakran emlékeztetniük kell az utazás résztvevőit a szükséges fertőzésmegelőzési intézkedésekre, beleértve a maszkok viselését és levételét - áll a JTA iránymutatásában. Még a szabadban is folytatni kell a maszkok viselését olyan helyzetekben, amikor az emberek közvetlen közel egymáshoz beszélgetnek - derült ki a dokumentumból.

Végre nyitnak. Fotó: Pixabay
Végre nyitnak. Fotó: Pixabay

Japán a világ egyik legszigorúbb határellenőrzését vezette be a világjárvány idején, megtiltva szinte minden nem helyi lakos beutazását. Ahogy a világ nagy része nyit és feloldja a COVID-zárlatokat, Japán is lazít a szabályokon. Kisida Fumio japán miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a határvédelmi intézkedéseket összhangba hozza a többi gazdag országéval.

A kormány nemrégiben elkezdte enyhíteni a nagyközönség számára a maszkokra vonatkozó iránymutatást, bár a maszkok mindenütt jelen vannak.

(MTI)