2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A vendégek egy része kifejezetten a wellness miatt megy a szállodákba, így a részlegek bezárása nem megoldás.

A legnagyobb bajban a wellness-szállodák vannak, hiszen területi alapon ott a legnagyobb az energiaköltség. A wellnesst szezontól függően hűteni-fűteni kell, viszont elképesztő árrobbanás volt az energiapiacon – mondta az InfoRádióban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a beszélgetést az Infostart idézte.

Az elnök szerint előfordult, hogy a gázszámla nyolcszorosára, a villanyszámla pedig öt-tízszeresére ugrott, ez pedig azt jelenti, hogy például egy 150 szobás szállodában a havi 10-12 milliós energiaszámla most közel százmillió forint.

A portál cikke szerint Flesch Tamás elmondta, hogy elképesztően bonyolult a helyzet, ugyanis a wellnessrészlegeket nem lehet szüneteltetni, hiszen a szállodák egy része azért működik, mert a vendégek wellnesselni mennek. Kijelentette:

a legtöbb nagy gáz- és áramfogyasztású szállodának nagy valószínűséggel be kell zárnia.

Eddig még nem zárt be egy sem

Az elnök szavaiból kiderült, hogy eddig wellness-szálloda még nem zárt be, de novemberben és decemberben várhatóak azok a számlák, amelyeken már látni lehet az áremelést. Mint mondta, több szállodában azt tervezik, hogy csak a január-februári, esetleg márciusi hónapra fognak bezárni.

(Infostart)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!