<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A vendégek egy része kifejezetten a wellness miatt megy a szállodákba, így a részlegek bezárása nem megoldás.

A legnagyobb bajban a wellness-szállodák vannak, hiszen területi alapon ott a legnagyobb az energiaköltség. A wellnesst szezontól függően hűteni-fűteni kell, viszont elképesztő árrobbanás volt az energiapiacon – mondta az InfoRádióban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a beszélgetést az Infostart idézte.

Az elnök szerint előfordult, hogy a gázszámla nyolcszorosára, a villanyszámla pedig öt-tízszeresére ugrott, ez pedig azt jelenti, hogy például egy 150 szobás szállodában a havi 10-12 milliós energiaszámla most közel százmillió forint.

A portál cikke szerint Flesch Tamás elmondta, hogy elképesztően bonyolult a helyzet, ugyanis a wellnessrészlegeket nem lehet szüneteltetni, hiszen a szállodák egy része azért működik, mert a vendégek wellnesselni mennek. Kijelentette:

a legtöbb nagy gáz- és áramfogyasztású szállodának nagy valószínűséggel be kell zárnia.

Eddig még nem zárt be egy sem

Az elnök szavaiból kiderült, hogy eddig wellness-szálloda még nem zárt be, de novemberben és decemberben várhatóak azok a számlák, amelyeken már látni lehet az áremelést. Mint mondta, több szállodában azt tervezik, hogy csak a január-februári, esetleg márciusi hónapra fognak bezárni.

(Infostart)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.