1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idei pozsonyi adventi vásáron a sültkolbász 7, a forralt bor 3 euróba kerül.

A Telex helyszíni riportja szerint a vásáron nagyon bőséges a kínálat a cigánypecsenyétől a kolbászon át a loksáig, a forralt bortól a teán át a sörig és a puncsig.

A szénsavas üdítőital vagy ásványvíz 2 euró, vagyis 760 forint (380 forintos árfolyamon számolva). Két deciliter fehér forralt bor 3 euró (1140 forint), ez tavaly 2,80 euró volt. A forró puncs ára viszont már 3,50 (1330 forint), a tea 2,50 (az elmúlt évben 1,8 deciliter 1,5 euró volt). Ezek a budapestihez hasonló árak, ahol 1350-1650 forintba kerülnek ezek a téli, meleg italok.

A lángost Orbán Viktor miniszterelnök sem veti meg. De vajon mit szól az árához? (Korábbi felvétel). Fotó: Facebook/Orbán Viktor
A lángost Orbán Viktor miniszterelnök sem veti meg. De vajon mit szól az árához? (Korábbi felvétel). Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Húsz dekagramm cigánypecsenye 7 euró (2660 forint), ugyanennyi az ára a grillezett csirkemellnek és a magyar sültkolbásznak is. A szlovák karácsonyi káposztaleves 5,90-be kerül, a forró csokoládé 5 euró (1900 forint).

A magyar lángosért pedig 7 eurót kell fizetni (2660 forintot), akárcsak az olasz vagy a szlovák lángosért – Bécsben ugyanennyi, Budapest viszont ennél is drágább: a Vörösmarty téren 3900 forint egy sajtos-tejfölös lángos, de a kolbászos-hagymás lángosért 6500 forintot kérnek. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!