2015. szeptember 9. 11:19

Hatalmas leépítésekre készül a dél-koreai Samsung - írja a Bloomberg.

Jelentős leépítésekre készül a dél-koreai Samsung, a cég dolgozóinak 10 százalékától, vagyis - tekintve, hogy közel 100 ezer embert foglalkoztat - 10 ezer főtől válhat meg. A Bloomberg cikke szerint a leépítés a HR-, a PR-részleget és a pénzügyi osztályt érinti elsődlegesen.

Chung Chang Won, a Nomura elemzője szerint ez a legegyszerűbb módja a költségek kordában tartásának, és mivel a következő években nem várható a profit gyors növekedése, érthető, hogy a Samsung meghúzza a nadrágszíjat. A dél-koreai vállalat részesedése egyébként az okostelefonok globális piacán 3 százalékponttal esett a második negyedévben, és már Kínában sem számít az elsőnek.

A Samsung sorozatban az ötödik nyereségcsökkenést könyvelte el a második negyedévben.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.