2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Tízmilliárd font feletti készpénzes és részvénycserés felvásárlási ajánlatot tett a brit Cadbury édességgyártóra a világ második élelmiszeripari óriáscége, a Kraft Foods.

A 10,2 milliárd fontos (csaknem 17 milliárd dolláros) ajánlatot a Cadbury vezetése azonnal elutasította, azzal az indokkal, hogy a javasolt vételár "alapvető mértékben alulértékeli" a céget.

A piacnak ugyanakkor tetszett az akvizíciós ajánlat: a Dairy Milk tejcsokoládéjáról és számos egyéb édesipari termékéről ismert brit cég részvénye hétfőn kora délután nem kevesebb mint 40 százalékos nyereségben járt a Londoni Értéktőzsdén, hatalmas forgalomban 2,32 fonttal 8,00 fontra drágulva.

Így már eltűnt az a 31 százalékos prémium, amelyet a Kraft részvényenként 7,45 fontos ajánlata a Cadbury-papír múlt heti utolsó londoni zárójához képest jelentett volna.

A Cadbury a felzárkózó térségben is erősen jelen van: termékeit árulják Magyarországon, Oroszországban és az ázsiai feltörekvő piacokon is.

A cég a Londoni Értéktőzsdén - a Kraft ajánlatára válaszul - közzétett hétfői közleményében azt írta: bízik abban, hogy a birtokában lévő "erőteljes márkák" segítségével önállóan is meg tudja valósítani stratégiáját.

A Kraft termékportfoliójába olyan márkanevek tartoznak, mint például a Toblerone csokoládé, vagy a Philadelphia sajtkészítmények. Az amerikai cég szerint a Cadbury kínálata "kiválóan kiegészíthetné" a Kraft Foods portfolióját, és a brit cég jól tudná hasznosítani a Kraft globális hálózatát.

A Cadbury 1824-ben alakult; legismertebb terméke, a Dairy Milk csokoládé 1905 óta létezik.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!