2014. november 19. 19:01

Két amerikai befektető összesen 57 millió dollárral szállt be a Prezi prezentációs szoftverfejlesztőbe, a friss tőke a növekedésitőke-finanszírozó Spectrum Equity-től, valamint a cég korábbi befektetőjétől, az Accel Partnerstől érkezett - mondta az MTI-nek Árvai Péter, a Prezi ügyvezető igazgatója és társalapítója szerdán.

A Palo Alto-i (Kalifornia) székhelyű Accel Partners már több mint 300 sikeres technológiai cég - köztük a Facebook, a Dropbox vagy az Etsy - felépítéséhez járult hozzá befektetésével. A Spectrum Equity az elmúlt 20 évben több mint 120 cégbe fektetett be, például a BATS-ba, a GrubHubba, a Lynda.com-ba, vagy a SurveyMonkey-ba.

A Prezi ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra, hogy az Accel Partners a Sunstone Capitallal közösen 2011-ben már 14,5 millió dollárt fektetett a Prezibe.

Árvai Péter egyúttal bejelentette, hogy a Prezi regisztrált felhasználóinak száma immár meghaladja az 50 milliót, vagyis az elmúlt egy évben majdnem duplájára nőtt. A felhasználók eddig több mint 160 millió prezit készítettek, ezzel a Prezinek van a világ legnagyobb, nyilvánosan is elérhető prezentációs adatbázisa - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A Spectrum Equity és az Accel Partners befektetésével kapcsolatban Árvai Péter elmondta: a tőkét a globális növekedés felgyorsításához kívánja felhasználni a Prezi, ami a felhasználók számának további növelését, de a Prezi stratégiájába illeszkedő cégek felvásárlását is magába foglalhatja.

A Prezinek jelenleg 250 munkavállalója van, ebből 170-en dolgoznak a budapesti irodában, 80-an pedig a San Franciscóban. Terveik szerint jövőre 50-60 további munkatársat vesznek fel.

Nagyon örülnek annak is, hogy a Spectrum Equity is a cég befektetője lett. "Külön öröm, hogy mostantól egy olyan céggel dolgozhatunk együtt, akik ismerik a piacunkat és a működési modellünket. Óriási tapasztalatuk van, a felhő alapú szoftverekkel, és hozzánk hasonlóan, hosszú távra terveznek" - mondta Árvai Péter.

Elmondta, hogy a Prezi gyors globális növekedése mögött azok az üzleti felhasználók vannak, akiknek egy jobb prezentációs eszközre van szükségük az előadásaikhoz, hogy ügyfeleket szerezzenek, oktassák felhasználóikat, vagy meggyőzzék közönségüket. Olyan cégek vezetői váltottak már slide-ok helyett Prezire, mint a Salesforce, a Lufthansa vagy az IBM. Az a tapasztalatuk ugyanis, hogy a különbség mérhető - hangsúlyozta.

A Prezi egy felhő alapú prezentációs szoftver, amelynek célja, hogy segítsen az előadóknak érthetőbben előadni a mondanivalójukat. A céget 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. A Prezit a világ 190 országában használják, a magyar mellett angolul, németül, franciául, spanyolul, portugálul, japánul és koreaiul is elérhető.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.