<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A vállalat azzal számol, hogy a második félévben élénkül a globális járműpiac és ezért nem változtatott azon a januári előrejelzésén.

Jelentősen, 22 százalékkal visszaesett a német Continental AG járműipari alkatrész beszállító és technológiai konszern nyeresége az első negyedévben a globális járműgyártás csökkenése miatt.

A cég beszámolója szerint a március végével záródott három hónapban az adózott eredménye 575 millió euróra esett a tavalyi első negyedévi 738 millió euróról. 

A Continental adatai szerint az idei első negyedévben több mint 6 százalékkal, 1,5 millióval zsugorodott a globális autógyártás éves összevetésben. A német cég eladásokból származó bevétele 1,8 százalékkal, 6,7 milliárd euróra mérséklődött. 

A Continental azzal számol, hogy a második félévben élénkül a globális járműpiac és ezért nem változtatott azon a januári előrejelzésén, hogy az idei forgalma 45-47 milliárd euró közötti lesz.

Az első negyedévben a Continental gumiipari üzletága jobban teljesített az autóipari üzletágnál, a bevétel 3,8 százalékkal, 4,4 milliárd euróra emelkedett.