<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A tervek szerint 2018 közepén már vajazzák is a puhatestűeket Seszták miniszter városában.

Letették a kisvárdai élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem alapkövét. A pénteki ünnepségen a városból származó Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszélt, de az MTI tudósítása alapján különösebb újdonságokat nem mesélt. Megismételte, amit már eddig is tudtunk a csigagyárról: hogy 300 új munkahelyet hoz a városba, és csak exportra termel majd - ami nem csoda, mert a magyarok nem igazán esznek csigát. Seszták azt is elmondta, hogy az üzem 12 ezer négyzetméteres lesz.

A korábbi információk szerint a létesítményre 4,6 milliárd forint állami hitelt adnak.

(MTI)

Az üzemet a francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoport építteti. A hozzájuk tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. képviseletében Kötél Bernadett ügyvezető igazgató is beszélt az alapkőletételen, szerinte a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el a gyárban, a termékek elsődleges piaca pedig Franciaország lesz. A Bourgogne Gastronomie anyacégének vezetője, William Chapron egyébként korábban úgy becsülte, hogy a francia csigapiacon 6-7 százalékos a részesedésük, és a kisvárdai gyárral háromszoros forgalomnövekedést szeretnének elérni.

A kisvárdai üzemben vajazott csigát, sós és édes fagyasztott tészta termékeket, később pedig gyümölcs-, hús-, csigatöltelékeket állítanak majd elő, melyeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek és nívósabb vendéglátóhelyek vásárolják majd.

via MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.