Letették a kisvárdai élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem alapkövét. A pénteki ünnepségen a városból származó Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszélt, de az MTI tudósítása alapján különösebb újdonságokat nem mesélt. Megismételte, amit már eddig is tudtunk a csigagyárról: hogy 300 új munkahelyet hoz a városba, és csak exportra termel majd - ami nem csoda, mert a magyarok nem igazán esznek csigát. Seszták azt is elmondta, hogy az üzem 12 ezer négyzetméteres lesz.
A korábbi információk szerint a létesítményre 4,6 milliárd forint állami hitelt adnak.
(MTI)
Az üzemet a francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoport építteti. A hozzájuk tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. képviseletében Kötél Bernadett ügyvezető igazgató is beszélt az alapkőletételen, szerinte a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el a gyárban, a termékek elsődleges piaca pedig Franciaország lesz. A Bourgogne Gastronomie anyacégének vezetője, William Chapron egyébként korábban úgy becsülte, hogy a francia csigapiacon 6-7 százalékos a részesedésük, és a kisvárdai gyárral háromszoros forgalomnövekedést szeretnének elérni.
A kisvárdai üzemben vajazott csigát, sós és édes fagyasztott tészta termékeket, később pedig gyümölcs-, hús-, csigatöltelékeket állítanak majd elő, melyeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek és nívósabb vendéglátóhelyek vásárolják majd.
via MTI