2p

A tervek szerint 2018 közepén már vajazzák is a puhatestűeket Seszták miniszter városában.

Letették a kisvárdai élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem alapkövét. A pénteki ünnepségen a városból származó Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszélt, de az MTI tudósítása alapján különösebb újdonságokat nem mesélt. Megismételte, amit már eddig is tudtunk a csigagyárról: hogy 300 új munkahelyet hoz a városba, és csak exportra termel majd - ami nem csoda, mert a magyarok nem igazán esznek csigát. Seszták azt is elmondta, hogy az üzem 12 ezer négyzetméteres lesz.

A korábbi információk szerint a létesítményre 4,6 milliárd forint állami hitelt adnak.

(MTI)

Az üzemet a francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoport építteti. A hozzájuk tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. képviseletében Kötél Bernadett ügyvezető igazgató is beszélt az alapkőletételen, szerinte a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el a gyárban, a termékek elsődleges piaca pedig Franciaország lesz. A Bourgogne Gastronomie anyacégének vezetője, William Chapron egyébként korábban úgy becsülte, hogy a francia csigapiacon 6-7 százalékos a részesedésük, és a kisvárdai gyárral háromszoros forgalomnövekedést szeretnének elérni.

A kisvárdai üzemben vajazott csigát, sós és édes fagyasztott tészta termékeket, később pedig gyümölcs-, hús-, csigatöltelékeket állítanak majd elő, melyeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek és nívósabb vendéglátóhelyek vásárolják majd.

via MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!